David Almeida beëindigt loopbaan

1

De technische commissie van ASWH is in de voetballoze periode uiteraard toch bezig om de selectie voor het komende seizoen te formeren. Inmiddels is bekend geworden dat David Almeida dan niet meer van de partij zal zijn. De 35-jarige verdediger heeft aangegeven zijn mooie loopbaan te beëindigen.

Almeida gaat zich richten op een rol als jeugdtrainer bij Barendrecht. Dat betekent dat hij zelf stopt met voetbal op niveau. Hij kan terugblikken op een glansrijke carrière in de top van het amateurvoetbal bij XerxesDZB, Barendrecht, Quick Boys, weer XerxesDZB en de afgelopen jaren ASWH. Almeida kwam in de zomer van 2015 naar sportpark Schildman en groeide al snel uit tot vaste waarde. De onverzettelijke en onvermoeibare back maakte niet alleen indruk met zijn verdedigende acties, maar ook zijn rushes langs de lijn vielen in de smaak bij het publiek.

Met Almeida als basisspeler promoveerde ASWH naar de derde divisie en de tweede divisie, terwijl zijn erelijst met onze vereniging ook nog een districtsbeker en twee regionale bekers bevat. Afgelopen zomer leek Almeida ASWH te verlaten, maar hij keerde uiteindelijk terug. Via het tweede elftal maakte hij al snel zijn rentree in de hoofdmacht, waarin hij sindsdien weer als vanouds basisspeler is. Almeida speelde hij 162 officiële duels voor ASWH.

1 reactie
  1. ASWH_Snacks & Foods zegt

    #AfscheidsduelvoorDavid !

Laat een antwoord achter