Ceferin (UEFA) herhaalt: ‘Clubs riskeren uitsluiting voor Europees Voetbal’

10

Aleksander Ceferin heeft vrijdagmiddag een stevig statement gemaakt, laat Voetbal International weten. Landen die de competitie vanwege het coronavirus weigeren uit te spelen, riskeren deelname aan Europees voetbal.

De UEFA liet donderdag al een brief uitgaan naar de nationale bonden, competities en Europese top- en subtopclubs. Daarin werd al verkapt een dreigement uitgesproken aan de landen die nu al hun competities definitief annuleren.

Gesprek

In een gesprek met het Duitse ZDF heeft Ceferin nog eens herhaald: ,,Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt. Daarom zeg ik: België en de andere competities die eraan denken om het seizoen te annuleren riskeren deelname aan Europees voetbal volgend seizoen.”

‘Wereldvreemd’

Vraag is of Aleksander Ceferin ‘wereldvreemd’ is? Zou hij niet weten, dat er nog dagelijks in veel Europese (zo niet alle) landen honderden mensen overlijden aan het coronavirus en een veelvoud nog vecht tegen dit virus? In het interview met het ZDF, zo meldt VI, zei Ceferin ook nog: ,,Voetbal is absoluut niet hetzelfde zonder fans. Maar het is beter om voetbal zonder supporters terug op tv te hebben, dan helemaal geen voetbal.”

10 Comments
 1. Rene Milot zegt

  Deze man (Ceferin) weet duidelijk niet wat er in de wereld speelt. Denkt volgens mij alleen aan het geld in plaats aan de gezondheid van spelers en begeleiders.

 2. Hans Wester zegt

  Wat zullen er dan leuke clubs in de finale staan als alle grote landen de competitie stoppen. Succes zou ik zeggen UEFA!!!

 3. Roel Radius zegt

  Niet normaal

 4. Ron Van Loon zegt

  Zo is het

 5. Ronald Bavelaar zegt
 6. Henk Van Mourik zegt

  Zou door een VVDer kunnen zijn bedacht !

 7. Jaap Es zegt

  Lkkr belangrijk gezondheid gaat voor geld

 8. Fred Gotzenberger zegt

  Op zijn Rotterdams gezegd: krijg lekker de pleurus!

 9. Berry Terwindt zegt

  Wat is belangrijker gezondheid of voetbal ken je zien waar ze aan denken

 10. Jan de Reus zegt

  Alle clubs gewoon die kut uefa negeren. Opdonderen met die criminelen

Laat een antwoord achter