Cambuur en De Graafschap definitief naar rechter

5

De Graafschap en SC Cambuur zijn een spoedprocedure tegen de KNVB begonnen om alsnog promotie af te dwingen naar de eredivisie. De clubs krijgen deze week een zittingsdatum te horen. Dolf Segaar, advocaat namens beide clubs, heeft laten weten, dat dat waarschijnlijk binnen twee weken is.

Door de corona-pandemie konden de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet uitgespeeld worden. De KNVB besloot vrijdag na het raadplegen van de clubs om geen degradatie en promotie toe te passen. Dat betekende dat de nummers zeventien en achttien, ADO Den Haag en RKC Waalwijk, komend seizoen weer mogen starten in de eredivisie en Cambuur en De Graafschap naast promotie grijpen.

Volgens advocaat Segaar zijn er twee opties om het besluit van het bestuur Betaald Voetbal terug te draaien: via een algemene ledenvergadering of een kort geding. De KNVB stuurde woensdag een e-mail naar alle clubs met tekst en uitleg over het genomen besluit.

5 Comments
 1. Eed Ouwens zegt

  Om vervolgens weer te kunnen degraderen,bespaar je moeite!!!

 2. Arjan Verhoeve zegt

  Kansloos er is nergens promotie/degradatie waarom hun dan wel.
  Natuurlijk is het zuur en kost het veel geld, ik ben ondernemer weet je hoeveel het mij en al die andere ondernemers kost!!!
  Wees blij als je het overleeft dan heb je je promotie.

 3. Gert Mostert zegt

  Niets anders te doen in deze barre tijd?

 4. Koos Regeer zegt

  Hoop,voor hen, op een postieve uitslag. Ben alleen ban g, dat dit NIET gaat gebeuren.

 5. Dick van Bemmel zegt

  Ik denk dat ze een punt hebben als je alles boven in telt moet je dat onderin ook doen dus ook bij de eeste divisie

Laat een antwoord achter