‘Burgemeesters nog niet zo zeker van uitspelen competitie’

0

De KNVB maakte dinsdag na de conference call bekend dat alles erop gericht is om de voetbalcompetities in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie af te maken. Burgemeesters hebben al laten weten niet staan te trappelen, maar zullen eerst de besluitvorming van het kabinet afwachten.

Paul Depla, burgemeester van Breda, liet aan Omroep Brabant weten dat het ‘heel lastig’ wordt. Depla neemt namens alle burgemeesters van voetbalsteden deel aan de regiegroep Voetbal en Veiligheid. Ook de voetbalbond KNVB, politie, justitie en het Ministerie van Veiligheid zitten in die groep. De burgemeesters van voetbalsteden vrezen dat het spelen van de laatste wedstrijden in de competitie te veel politie-inzet zal vergen. Want als er weer gevoetbald mag worden, dan is het verbod op groepsevenementen opgeheven en dat zou betekenen dat supporters elkaar ook weer mogen opzoeken, in of buiten het stadion. Acht wedstrijden afwerken in ruim een maand tijd lijkt de burgemeesters ook erg veel.

Wachten

De burgemeesters wachten dus eerst een besluit van de overheid af of er weer toestemming komt voor groepsevenementen. Vervolgens zal de KNVB met een plan moeten komen, waarna de burgemeesters zullen bekijken of één en ander mogelijk is.

Trainen

Burgemeester Jorritsma liet eerder al aan Omroep Brabant weten, dat hij zich verzet tegen het hervatten van de competitie. Hij staat in ieder geval niet toe dat er in mei al getraind wordt bij PSV. ,,Wat de KNVB ook wil, het gebeurt niet. Trainingen worden met 25 man gehouden en zijn een samenscholing. We treden op tegen partijtjes op pleintjes en zullen dat ook bij de trainingen van PSV en FC Eindhoven doen. Het voetbal heeft en krijgt geen status aparte”, aldus de burgemeester van Eindhoven.

Laat een antwoord achter