Belgische viroloog pleit bij UEFA voor stopzetten competitie

3

De Belgische viroloog Marc Van Ranst gaat komende week op bezoek bij de UEFA om uit te leggen waarom het beter is dat de Belgische competitie definitief gaat stoppen. Van Ranst meldt dat de UEFA hem zelf benaderde, zo laat hij weten in een interview met Sporza.

De Belgische voetbalbond liet al twee weken terug weten, dat het de competitie in het betaalde voetbal wil stoppen, terwijl de Europese voetbalbond juist graag ziet dat de landen alles in het werk stellen om de competities af te maken. De UEFA dreigde met uitsluiting van ticket voor de Champions League en Europa League voor landen die voortijdig een streep zetten door de competitie.

Verdedigen

Marc Van Ranst tegen Sporza: ,,Ik zal het standpunt van de Belgische Pro League verdedigen en zeggen dat het nu het moment is om de competities stop te zetten. De competities nog ordentelijk afwerken zal bijzonder moeilijk zijn, dat is ijdele hoop koesteren. Je kan beter de realiteit onder ogen zien.”

Zonder publiek

In diverse landen wordt al gemeld dat de resterende wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. Ook dat ziet Van Ranst niet zitten: ,,Dan heb je ook twee ploegen, scheidsrechters, trainers, een bank en een heleboel mensen die voor alles moeten zorgen in het stadion. En dat terwijl je de mensen om ’social distancing’ vraagt.”

3 Comments
  1. Pierre Thijssen zegt

    Als nu nog die Bo bo s het eens snappen geldwolven

  2. Peter Jansen zegt

    Ja die piepeltjes die met dat voetbsl te maken vinden voetbal. Veel en veel belangrijker dsn een virus waar duizenden mensen dood aa n gaan. Dat gezeik over wel of niet voetballen moet afgelopen zijn. Anders nooit geen voet bal meer. ((( Zegt een voetballiefhebber )(

  3. Robin Ariaens zegt

Laat een antwoord achter