Arie Blok: ‘COAL heeft nog wel een kleine buffer’

0

In de huidige coronacrisis hebben veel verenigingen moeite het hoofd boven water te houden. Het missen van inkomsten uit de kantine, wedstrijdgelden en ook het gemis van toernooien hakt er stevig in.

Zo ook bij COAL. De Rotterdamse zondag tweedeklasser is een relatief kleine vereniging op Rotterdam Zuid en heeft twee velden tot haar beschikking. ‘De club hoeft gelukkig de komende maanden geen veldhuur te betalen. Het sportbedrijf Rotterdam heeft ons laten weten de huur niet te incasseren de komende periode.’

Voor Blok is dat, naast het feit dat ook de KNVB de contributie voorlopig niet zal innen, een opluchting. ‘Dat scheelt uiteraard. Echter blijft er niets binnenkomen. Nu ook de zomerstop er weer aankomt zitten we straks vijf maanden zonder de noodzakelijke inkomsten om de club overeind te houden.’

Over COAL maakt Blok zich nog niet teveel zorgen als het komende seizoen op tijd begint. ‘COAL heeft nog wel een buffer uit het verleden omdat wij altijd verstandig financieel beleid hebben gevoerd. Met die buffer kunnen we deze tijd wel overbruggen. Het moet echter niet nog langer duren anders komen wij, en ik neem aan ook andere clubs, wel in de problemen.’

Laat een antwoord achter