‘Veiligheid van de spelers moet voorop staan bij eventuele hervatting eredivisie’ (video)

0

Wordt de eredivisie dit seizoen nog afgemaakt? Het is een vraag die veel voetballiefhebbers bezig houdt, nu alle competities zijn stilgelegd vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Na de persconferentie van het kabinet afgelopen maandag, waarin aangescherpte maatregelen in de coronacrisis werden aangekondigd, ontstond onduidelijkheid over het vervolg van de eredivisie. ‘Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen voor de sportwereld verlengd worden’, laat de KNVB weten.

De KNVB komt daarnaast met drie scenario’s voor het einde van de eredivisie. In het eerste scenario worden de competities uitgespeeld voor 30 juni (tot 1 juni zonder publiek). Op 30 juni lopen de contracten van de spelers af en gaan nieuwe contracten in. Volgens het tweede scenario worden competities toch uitgespeeld na 30 juni, al is de bond daarbij afhankelijk van de UEFA-kalenderwerkgroep. In het laatste scenario worden de competities helemaal niet uitgespeeld.

Laat een antwoord achter