Strijen opnieuw onderuit

0

Opnieuw bleef de Strijense Technische Unie equipe met de meest minimale score aan de verkeerde zijde van een goed resultaat; met een 0-1 overwinning vertrok Spirit richting Ouderkerk aan de IJssel. Daardoor blijven ze staan op een positie die leidt tot nacompetitie aan het eind van het seizoen tegen een dreigende degradatie.

 

De vooruitzichten waren gunstig omdat Rik Bakker en Dion van Kralingen na lange blessures weer in de basis konden starten en Aaron Peres Maria verlost was van zijn lange schorsing. Echter reeds na 5 minuten moest Peres Maria al met een fikse blessure het veld verlaten en moest de ’s-nachts van de wintersport teruggekeerde Brian Monster invallen.  Het leed werd in de 18e minuut vergroot toen onnodig balverlies de 0-1 inleidde: na voorbereidend werk van Ruben Slooff wist Tim van der Zee de bal achter keeper Natoe dos Santos te werken. Hoewel beide ploegen hard werkten was het spelpeil van een bedenkelijk niveau, waarbij Spirit-keeper Max van Herk enige malen handelend op moest treden en Strijen-keeper Natoe dos Santos nauwelijks op de proef werd gesteld. In het slotoffensief was Wesley Luyendijk nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door een Spirit-verdediger van de lijn gewerkt.

 

Na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Groenendijk uit Middelharnis zochten de Strijense spelers teleurgesteld de kleedkamer op en weten zij dat het met de week moeilijker wordt als er geen punten bijgeschreven kunnen worden. A.s. zaterdag wacht weer een moeilijke uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas, dat door een klinkende 0-4 overwinning op Alexandria’66 de 2e periodetitel wist te bemachtigen.

Laat een antwoord achter