Rob Jansen: ‘FIFA, UEFA maar ook spelers en makelaars moeten financiële bijdrage leveren’

0

Terwijl de hele wereld in angst zit over de coronacrisis en niemand weet wanneer het einde in zicht is, staat straks toch de transferperiode weer voor de deur.

Hagenaar Rob Jansen, een bekende zaakwaarnemer, is benieuwd wat dat gaat brengen.Bij de NOS zei Jansen daarover: ,,Ik zei laatst tegen iemand van een toonaangevende club dat je komende zomer niet kunt aankomen met transfers van 30, 40 miljoen euro. Dat vond die persoon raar.”

De middelen van de bonden en vakbonden zijn goed gevuld. “De FIFA, de UEFA en spelersvakbond FIFPro zijn schathemeltjerijk en zullen hun financiële reserves moeten gebruiken om clubs te helpen. Dat was ook de uitkomst van een videoconferentie die ik recent had met de wereldbond van agenten. En ook spelers én makelaars moeten hun financiële bijdrage leveren.”

,,Maar als iedereen in de ellende zit en gezinnen in de problemen komen, dan vallen zulke miljoenentransfers toch niet te verantwoorden? Leef je dan echt in een ei?”, ging Jansen verder. ,,Dan zit je volgend seizoen maar met dezelfde selecties, dan sla je maar een jaartje over. Is dat dan zo erg? Maar ik vrees dat ik een roepende in de woestijn ben”, aldus Jansen.

Laat een antwoord achter