Richard Elzinga (FC ’s-Gravenzande): ‘De club en ik willen geen enkel risico nemen’

0

Nog voordat het kabinet zondag aan het einde van de middag nadere maatregelen aankondigde, maakten wij al ‘een rondje langs de velden’ bij diverse trainers. Inmiddels is al bekend dat de termijn waarin geen activiteiten mogen worden ontplooid met een week is verlengd.

Richard Elzinga, trainer van zaterdag Hoofdklasser FC ’s-Gravenzande, hoopte eind vorige week nog dat er wellicht in de loop van deze week wat aangepast getraind kon worden. Maar dat voornemen is voorlopig niet aan de orde. ,,Het zou mij persoonlijk niet verbazen als het langer gaat duren, zeker als je ziet dat er al volop evenementen in april zijn afgelast. Het is koffiedik kijken om te gissen hoe het af gaat lopen qua competitie”, aldus Elzinga.

Alternatieven

Alternatieven in groepsverband zijn momenteel niet aan de orde. ,,Er zal ook een grote verantwoordelijkheid bij de spelers zelf moeten gaan leven, ik bedoel dat ze wellicht individueel wel wat kunnen doen qua loopwerk”, zei Elzinga nog voordat de nieuwe maatregelen werden aangekondigd. ,,Uiteindelijk wil de club en ik geen enkel risico nemen qua gezondheid van mijn spelers en hun naasten, het is tenslotte maar de belangrijkste ‘bijzaak’ van het leven!”

Gesloten

Voorlopig zijn er ook op het Juliana sportpark in ’s-Gravenzande geen activiteiten. ,,In het verlengde van eerdere berichtgeving heeft de overheid besloten dat ons sportpark en daardoor ook het clubgebouw, in verband met het coronavirus, (voorlopig) is gesloten. Dit houdt nu in dat naast trainingen, wedstrijden en andere voetbalactiviteiten, alle overlegvormen (zoals vergaderingen en bijeenkomsten) niet zijn toegestaan op ons sportpark tot en met voorlopig 6 april”, laat secretaris Dick Hartman via de website van de club weten.

Laat een antwoord achter