Peter Drijver: ‘Kozakken Boys moet de beste jeugdopleiding van de regio krijgen’

0

Kozakken Boys voegt komend seizoen een nieuw elftal toe aan de jeugdopleiding. De Werkendammers hebben Jong Kozakken Boys ingeschreven voor de nieuwe landelijke Onder 23-competitie. Dit om talenten langer de tijd te geven zich bij het eerste elftal aan te kunnen sluiten. Peter Drijver wordt de drijvende kracht achter dit verhaal.

Om de nieuwe situatie vorm te geven, is al maanden intern overleg gaande en heeft Kozakken Boys de ervaren Peter Drijver bereid gevonden de club hierbij te helpen. Drijver komt uit het betaalde voetbal en was technisch directeur bij FC Dordrecht. Hij heeft voor Kozakken Boys een drie- tot vijfjarenplan geschreven en is als opvolger van Arie Schep aangesteld als Hoofd Jeugd Opleiding.

Vanaf de winterstop kijkt Peter Drijver al op De Zwaaier rond. “Voor mij is Kozakken Boys niet nieuw, want in de jaren dat Danny Buijs er trainer was, kwam ik er al regelmatig. Nu ben ik aanvankelijk gaan kijken of ik een warm gevoel bij deze club kreeg en of ik iets toe zou kunnen voegen.”

Drijver heeft van JO7 tot JO19 geobserveerd en is bij de lagere elftallen gaan kijken. “Met Kees Spaan, die ik al heel lang ken, en met het bestuur ben ik in gesprek gekomen en heb ik draagvlak gevraagd om het nieuwe jeugdplan te gaan schrijven. Het is een ambitieus plan, maar ik vind dat je tot aan de hemel moet reiken om boven in de boom te eindigen. Het past bij Kozakken Boys, dat een fantastische uitstraling heeft.”‘

Lees verder bij Regio-Voetbal.nl.

Laat een antwoord achter