Pelikaan verliest van koploper

0

Het eerste kwartier gebeurde er weinig, tegenstander Altena, de trotse koploper in 2F, had iets meer balbezit zonder gevaarlijk te worden. Maar in de 15e minuut was het plots raak. Weifelend verdedigen van de Pelikaan-achterhoede in het zestienmetergebied zorgde ervoor dat Altena-speler Patrick Zwart zichzelf kon vrijspelen en diagonaal in de verre hoek kon raak schieten, 1-0. Pas in de 24e minuut een eerste dreigende aanval van Pelikaan met veel balbezit maar zonder resultaat. Eén minuut later een gevaarlijk moment voor het Pelikaan-doel maar het schot ging over. Ongeveer tien minuten later leek Pelikaan gevaarlijk te worden toen Jermain Bebrout werd vrijgespeeld en alleen voor de Altena-keeper stond maar dat was in buitenspelpositie. Een paar minuten later een gedurfde poging van de goed spelende Nick de Veij die de keeper ver voor zijn doel zag staan, de inzet van ver ging over de keeper heen maar ook over het doel. Vlak voor rust de beste aanval van Pelikaan van de eerste helft maar de vrijgespeelde Deveney Veld schoot in kansrijke positie op de keeper. Iets later een voorzet van rechts gevolgd door een kopbal van een Altena-aanvaller maar deze ging over.

Pelikaan begon iets feller aan de tweede helft en daaruit kwam een goede kans voor Jermain Bebrout maar zijn schot was niet krachtig genoeg om de Altena-keeper te verontrusten. Zes minuten verdubbelde Altena de score. Een prima individuele actie van Eddy Wijtvliet die op snelheid zich van de Pelikaan-verdedigers ontdeed en aangekomen voor keeper Jeroen de Veij bleef hij rustig en schoof de bal langs de keeper heen en de 2-0 stond op het scorebord. Vijf minuten was het dezelfde speler die het weer probeerde maar nu was Jeroen de Veij de situatie meester en maakte een corner van de inzet. In de 77e minuut kreeg Leroy Verweij op een meter of 25 van het Altena-doel de bal op een presenteerblaadje aangespeeld van de beste voetballer van Altena, Julian Geelhoedt, maar zijn schot in kansrijke positie ging over de deklat. Dan toch de aansluitingstreffer. Na een corner ontstond er een scrimmage voor het doel van Altena waar Leroy Verweij het laatste tikje gaf en de stand op 2-1 bracht. Het was alles of niets in de laatste minuten maar Pelikaan kon niet meer gevaarlijk worden. Zodoende werd deze wedstrijd terecht met 2-1 verloren. Het was gewoon te weinig wat Pelikaan bracht tegen het echt niet geweldige Altena maar dat team was duidelijk beter op elkaar ingespeeld, stond goed en streed voor elke meter.

Tja, wat nu? De laatste overwinning dateert van 23 november tegen VVGZ en daarna vier nederlagen en een drietal gelijke spelen. Daardoor staat de ploeg nu in het rechter rijtje met twaalf punten achterstand op koploper Altena en maar acht punten van een na-competitie plaats, voor degradatie welteverstaan. Dit is een ongewone situatie voor Pelikaan sinds het in de tweede klasse speelt waar het altijd bovenin meedraaide en regelmatig een periodetitel pakte. Daar is het team nu ver vanaf. Het enige wat nu telt zijn overwinningen om te beginnen volgende week tegen het altijd lastige, op de counter spelend Heukelum waar Pelikaan de laatste twee thuiswedstrijden dik van heeft verloren. Tijd voor revanche maar dan zal het beter moeten spelen dan tegen Altena.

Dit waren de 14 spelers: Jeroen de Veij, Leroy Verweij, Thomas den Boer, Jesse de Raad, Jeffrey Nossent, Vince van Nes, Sjoerd Opschoor (57, Damion Jansen), Rowdy Nossent, Nick de Veij, Jermain Bebrout (57, Mitchel Kroos) en Deveney Veld (80, Mohamed el Bannasri).

Laat een antwoord achter