Nog geen spelers Feyenoord, Sparta en Excelsior besmet

0

Op dit moment zijn er volgens Rijnmond nog geen spelers uit de ere- of eerste divisie besmet geraakt met het coronavirus. Althans, niet bekend. Maar wat gaat er gebeuren als dit straks wel gebeurt? Een scenario dat volgens premier Mark Rutte heel realistisch is. Zijn verwachting is dat nog veel meer Nederlanders besmet raken dan nu het geval is.

Wat doet een club als een van de spelers of stafleden geïnfecteerd raakt? Als een club in quarantaine moet, kan die ploeg sowieso de wedstrijden niet afwerken. En het kan zo zijn dat bepaalde clubs meerdere belangrijke spelers het resterende deel van de competitie moeten missen als ze de komende tijd geïnfecteerd raken.

Het wordt een groot dilemma voor de KNVB om de huidige competitie af te maken. Zoals veel andere Europese voetbalbonden momenteel ook al ondervinden.

Laat een antwoord achter