NOC-NSF: ’80 procent verenigingen komen in de problemen: vijf miljoen beschikbaar voor steun’

0

Sportkoepel NOC-NSF heeft voor de sportverenigingen die in de problemen komen door het coronavirus en de bijbehorende crisis een pot van vijf miljoen beschikbaar. Dat meldt Trouw op haar website.

De vijf miljoen komt uit de eigen begroting van de sportkoepel. Het NOC-NSF rekent erop dat de overheid ook een bijdrage in de vorm van extra steun doet om noodlijdende clubs te ondersteunen in deze periode.

Het geld is bedoelt voor de breedtesport en de professionele clubs kunnen geen aansprak maken. Het gaat niet om een lening maar een bijdrage in de kosten om te overleven. NOC-NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg denkt dat 80% van de verenigingen in de problemen komt.

Laat een antwoord achter