Minimale overwinning bij degradatiekandidaat Strijen

0

Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd in en bij Strijen met 0-1 gewonnen. Tegen de in degradatie dreigende ploeg was het Tim van der Zee die Spirit al in de 17e minuut op 0-1 zette. Uit een zeldzame voetballende aktie via Robbin Brouwer en Ruben Slooff kon de goed inlopende middenvelder keurig in tikken.

Echt goed voetbal was op het slechte veld niet mogelijk. Vooraf was er al rekening mee gehouden. Vorige week werd er al een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld om onder andere een wedstrijd op gras in de benen te krijgen. De weersomstandigheden waren vorige week minder, maar het veld was toen wel beter bespeelbaar als die van Strijen. Afgelasten was niet mogelijk, want de KNVB heeft aangegeven dat clubs, waar mogelijk, verplicht zijn om uit te wijken naar kunstgras. Dat zou in het geval bij Strijen alleen maar in het voordeel zijn geweest voor Spirit.

Het werd dan ook een wedstrijd met weinig echt uitgespeelde kansen. De meest hachelijke momenten waren wel voor het doel van Spirit. In de eerste helft moest Robbin Brouwer zijn doelman op de doellijn te hulp schieten. Ook in de slotfase kreeg Max van Herk hulp. Toen was het Jan Smits die de gelijkmaker voorkwam.

Spirit wint wel waar het eerder dit seizoen tegen laag genoteerde clubs niet tot winst wist te komen. Het is de 4e minimale overwinning (1-0) dit seizoen. Scorend vermogen is nog steeds het zorgenkindje voor trainer Richard van Cappellen. In 17 wedstrijden wisten de Ouderkerkers slechts 20 keer het doel te treffen. Slechts 3 ploegen scoorden minder. Daar tegenover beschikt Spirit wel over een solide verdediging. Want in die 17 wedstrijden wisten de tegenstanders verreweg het minst aantal keren de bal in het Ouderkerkse doel te krijgen (13 keer).

Na de overwinning op Strijen nestelt Spirit zich sterker in de top 5. Het slaat een gaatje met DCV, dat met 4-0 verloor bij Sparta. De koploper zag op hun beurt achtervolger Charlois met 1-0 onderuitgaan bij Vitesse Delft. FC Binnenmaas won de 2e periodetitel (0-4 bij Alexandria’66) en staat nu 2e, 4 punten achter de Rotterdammers. Spirit staat 5e, in punten gelijk met Vitesse Delft en 2 punten achterstand op de nummer 3, Charlois. Bij de huidige stand geeft deze plaats recht om mee te mogen doen aan de play offs voor promotie naar de 1e klasse.

Onderin wordt het steeds moeilijker voor Strijen en Alexandria’66. Zij kijken nu tegen een achterstand aan van 3 punten op CWO, De Zwerver en Rozenburg en moeten vrezen voor nacompetitie. Deltasport, dat niet in aktie kwam dit weekend, blijft laatste met 13 punten verschil.

Volgende week speelt Spirit thuis tegen CWO, dat zaterdag op eigen veld met 2-1 won van De Zwerver.

Laat een antwoord achter