KNVB informeert clubs: ‘Willen de competitie in A-categorie afmaken’

6

De KNVB heeft de clubs geïnformeerd over de mogelijkheden om de competities af te maken. De KNVB heeft de intentie om de competities in de A-categorie (inclusief promotie en degradatie) af te maken. Voor de B-categorie neemt de KNVB later een beslissing.

Onderstaand een overzicht van de zaken die de KNVB naar de clubs heeft gemaild.

Competitie veldvoetbal (amateurvoetbal)

 • Hoewel er nog veel onduidelijk is staat het vast dat het uitspelen van alle competities een uitdaging gaat zijn. We realiseren ons dat we de komende tijd ook veel inzet gaan vragen van clubs. We doen dan ook een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.
 • Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden.
 • Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/’21.
 • Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is.
 • Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – we niet ontkomen aan het plannen van midweekse wedstrijden. Uiteraard proberen we, waar mogelijk, dit tot een minimum te beperken.
 • Wanneer de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.
 • De voorbereidingen voor de introductie van de O21- en O23-competitie gaan door. Verenigingen zijn daarvan op de hoogte via een informatiedocument ‘O23 t/m onder O13 2020/’21’.
 • De deadline voor de inschrijving voor de nieuwe O21- en O23-competities en de inschrijvingen voor de overige jeugdcompetities is verplaatst naar 20 april. Hier vind je een overzicht van de inschrijvingen tot nu toe. Deze documenten worden de komende tijd regelmatig bijgewerkt.

Competitie zaalvoetbal

 • Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Ook voor het zaalvoetbal geldt dat het streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we de verdere ontwikkelingen af.
 • Met alle betrokkenen overleggen we over het wel/niet doorgaan van de landelijke bekerfinales mannen en vrouwen die gepland staan op 10 april. Hierover nemen we op korte termijn een besluit.
6 Comments
 1. Far En Mike de Kat zegt

  Michael Witman

 2. Albert van den Berg zegt

  Hier is al een besluit genomen . Sterkte met de juiste beslissing, gezondheid staat voorop .

 3. Mitchel Warner zegt

  Claudio Tutone

 4. Jur van der Veen zegt

  Denk niet dat er 1 competitie is die het eind haalt dit seizoen

 5. Piet Lakerveld zegt

  KNVB is de weg kwijt….
  Omringende landen tot 1 mei geen sport……
  Verstandig om te zeggen seizoen is afgelopen en focus op nieuwe jaar..

 6. Jan Tolenaars zegt

  Men kan dit wel willen maar het moet ook kunnen en dat betwijfel ik.

Laat een antwoord achter