KNVB houdt hoop op uitspelen competitie: ‘Maar tot 1 juni geen wedstrijden met publiek’

3

De KNVB houdt hoop op het uitspelen van het seizoen in het betaald voetbal en ook in het amateurvoetbal (link). Voor de wedstrijden in het betaalde voetbal gelden volgens de KNVB de regels tot 6 april en wordt er mogelijk zonder publiek gespeeld. 

De KNVB stelt: ‘Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was.’

De KNVB heeft drie scenario’s in gedachten en hoopt tevens op de UEFA om eventueel in juli nog te kunnen spelen.

Drie scenario’s waar de KNVB nu mee werkt luiden als volgt:

 • De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
 • De competities worden uitgespeeld na 30 juni* (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
 • De competities worden niet uitgespeeld.

Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities.

KNVB komt met verklaring: ‘Werken met drie scenario’s om competitie eventueel uit te spelen’

3 Comments
 1. Ron Engelmoer zegt

  Doordrammrrs herseloze joden

 2. Bert Spits zegt

  Denk toch eens even door….

 3. Marcrl Eijer zegt

  Zover moet je nog niet kijken

Laat een antwoord achter