KNVB: ‘April-contributie van clubs punt van discussie’

3

De KNVB gaat mogelijk de clubs steunen door het laten vervallen van de contributie. De KNVB meldt aan de clubs dat het momenteel kijkt naar de contributie die in april wordt geïncasseerd. ‘De volgende incasso staat voor half april. Voorafgaand daaraan wordt bekeken wat de actuele situatie is en hoe er zal worden omgegaan met deze incasso.’

Financieel – Noodpakket overheid

 • Voor wat betreft de termijnbetalingen van de verenigingen aan de KNVB: de incassering van de maand maart heeft reeds plaatsgevonden. De volgende incasso staat voor half april. Voorafgaand daaraan wordt bekeken wat de actuele situatie is en hoe er zal worden omgegaan met deze incasso.
 • Op dit moment bekijken we samen met NOC*NSF in hoeverre verenigingen gebruik kunnen maken van de huidige noodmaatregelen vanuit de overheid. Daarnaast maken we ons met NOC*NSF en andere sportbonden sterk richting de overheid voor een noodfonds en noodmaatregelen voor de Nederlandse sport en sportverenigingen om te voorkomen, dat verenigingen slachtoffer worden van deze crisis. Ook zijn we met ministerie van VWS en NOC*NSF aan het kijken hoe de generieke (nood)maatregelen van de overheid voor de sport/voetbalwereld kunnen worden vertaald ten behoeve van de sport.
 • De voetbalwereld wordt gedragen door vrijwilligers maar ook door professionals zoals trainers en verenigingsmanagers etc. De KNVB doet een beroep op de clubs in hun rol als werkgever om de solidariteit ook naar deze professionals te tonen.
 • Heb je vragen over de rol van jouw vereniging als werkgever, bekijk dan de website van Werkgevers in de Sport en Netwerk in de sport.
3 Comments
 1. Ton de Groot zegt

  Frank Schellenboom

 2. Arend Hollemans zegt

  Dit zou geen punt van dicussie moeten zijn voor clubs is dit van levensbelang

 3. Frans Mink zegt

  Gewoon betalen anders volgend jaar geen voetbal meer…

Laat een antwoord achter