Excelsior (VR) en sc Excelsior zetten serieuze opleiding vrouwenvoetbal op

0

Nu ons vrouwenteam komend seizoen onder naam Excelsior Vrouwen gaat deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen, slaan SBV Excelsior en Sportclub Excelsior de handen ineen om te komen tot een serieuze opleiding voor vrouwenvoetbal. Deze zorgt ervoor dat meisjes die bij Excelsior komen voetballen altijd op hun niveau kunnen spelen en uiteindelijk kunnen doorstormen naar het hoogste niveau in Nederland.

Doorgaande lijn

De afgelopen drie jaar nam het vrouwenteam onder de naam Excelsior Barendrecht deel aan de Eredivisie Vrouwen. BVV Barendrecht heeft in goed overleg aangegeven zich terug te trekken, waarna Excelsior Rotterdam heeft besloten alleen door te gaan. Het team van Richard Mank zal als Excelsior gaan deelnemen en wedstrijden en trainingen niet meer in Barendrecht gaan afwerken. Over de precieze invulling wordt nog gesproken, maar intussen wordt wel hard gewerkt aan het opzetten van een doorgaande lijn in de opleiding van talentvolle meisjes.

Sportclub Excelsior

Zo zullen naast het eerste team komend seizoen een Beloftenteam, een MO19 en MO17 onder de BVO gaan vallen. Op die manier kunnen talentvolle meiden vanuit deze teams worden doorgeschoven naar het eerste elftal. Qua organisatie van wedstrijden en trainingen zullen deze teams wel vallen onder Sportclub Excelsior, dat sinds 2017 meisjesteams aan officiële competities laat deelnemen. Dit gebeurde een half jaar nadat Sportclub Excelsior gestart was met een interne meisjescompetitie.

Professionaliseren

De Beloften, MO 19 en MO 17 gaan in principe 3 maal per week trainen. De trainers worden in overleg met hoofdtrainer Richard Mank van het eerste vrouwenteam en de coördinatoren van Sportclub Excelsior aangesteld. Alle overige meisjesteams zullen net als nu onder Sportclub Excelsior vallen. Alle meisjes die nu bij Sportclub Excelsior voetballen kunnen dit ook blijven doen. In de toekomst wil men de opleiding verder professionaliseren en meer gaan selecteren op kwaliteit. Dit zal echter stap voor stap gebeuren. Nu al traint een aantal meisjes vanwege hun ontwikkeling mee met de BVO-jeugdteams van Excelsior Rotterdam.

Maximaal ontwikkelen

,,Het zal duidelijk zijn dat er nog een heleboel geregeld en overlegd moet worden’’, stelt voorzitter Cock van Zanten van Sportclub Excelsior over de plannen. ,,Dat is in de huidige tijd erg lastig, maar we doen ons best. Zeker is dat we met deze nieuwe opzet een serieuze opleiding krijgen voor het meidenvoetbal, vergelijkbaar met die bij de jongens. Op deze manier kunnen talentvolle meiden zich maximaal ontwikkelen tot aan het hoogste niveau van vrouwenvoetbal in Nederland.’’

Laat een antwoord achter