Excelsior test spelers één voor één: ‘Er is geen groot verval zichtbaar, nog niet tenminste’

0

Vanwege de coronacrisis zitten ook onze spelers al anderhalve week thuis. Met een speciaal trainingsprogramma proberen zij uiteraard zo fit mogelijk te blijven voor als het seizoen straks wordt hervat. Deze week kwamen zij voor het eerst weer één voor één naar het stadion voor medische en fysieke testen.

Monitoren

,,Met deze testen meten en monitoren we hoe de spelers ervoor staan’’, verklaart Mario Meijer. ,,Die data vergelijken we met de meest recente eerdere cijfers. Al anderhalve week hebben ze geen specifieke voetbaltraining of wedstrijd meer gehad. Ze hebben wel individuele trainingsprogramma’s, maar dat is natuurlijk heel anders dan een gewone trainingsweek.’’

Heel anders

De testen vinden, volgens de richtlijnen van het RIVM, één op één plaats. Voor de spelers is dit tevens een moment om voor het eerst weer even op de club te zijn. ,,Ze vonden het positief om weer even hier te zijn. De situatie is natuurlijk zo anders dan we gewend zijn. Voor de een is dat mentaal zwaarder dan voor de ander. Je hebt ook geen wedstrijden om naartoe te werken, dat is heel anders dan normaal.’’

Laat een antwoord achter