Den Haag: ‘Clubs hoeven huur van accommodatie voorlopig niet te betalen’

3

Sportverenigingen in den Haag hoeven de huur van de accommodatie (voorlopig) niet te betalen zolang er geen gebruik gemaakt kan worden van de sportvelden. De huur wordt echter niet kwijtgescholden, heeft (sport)wethouder Hilbert Bredemeijer in een brief aan de verenigingen laten weten.

De huur moet later in de komende maanden wel alsnog betaald worden. Voorzitter Ron Jansen van Laakkwartier reageert teleurgesteld tegenover Omroep West: ,,Het is niet het bericht waar we op hadden gehoopt. De gemeente kan de incasso wel opschorten, maar in de toekomst moeten we de huur dan toch een keer betalen. En als we zoveel inkomsten missen, dan gaat dat voor veel clubs een probleem worden.”

Hoop

Toch hoopt Ron Jansen, dat de gemeente nog tot een ander besluit komt. ,,Het lijkt erop dat de wethouder tijd gekocht heeft, want hij heeft het over vooralsnog. Dat biedt ruimte en ik hoop dat de gemeente alsnog gaat zeggen dat de huur kwijtgescholden gaat worden van de maanden dat er niet gesport mag worden.”

Uitleggen

Jansen geeft verder tekst en uitleg: ,,Er zijn geen wedstrijden en geen evenementen op de clubs. Dat betekent dat een groot gedeelte van de inkomsten wegvalt, terwijl de kosten wel gewoon doorgaan. Leden betalen nog wel contributie, maar de vraag is hoelang ze dat gaan doen als ze niet kunnen spelen. Als ze drie maanden geblesseerd zijn, dan vinden ze al dat ze niet hoeven te betalen. Mijn sportschool incasseert komende maand niet omdat ze dicht zijn. Leden zien dit en denken dan ook dat ze hun contributie bij ons niet hoeven te betalen. Wij moeten dan uit gaan leggen dat de sportschool een bedrijf is en Laakkwartier een vereniging. En dat je een commitment voor een jaar aangaat en dan ook een jaar contributie moet betalen. We hebben geen winstoogmerk en dus ook geen grote buffers om op terug te vallen.”

Ook bij het Sportbedrijf Rotterdam is navraag gedaan over eventuele regelingen met veldverenigingen. Daarop is nog geen reactie gekomen. Huurders van sport- en gymzalen hoeven de niet genoten uren niet te betalen.

3 Comments
  1. Hennie Offerman zegt

    gemeente Krimpenerwaard?

  2. Adil Boujddayn zegt

    Maaike Smeets

  3. Arjan Vd Elst zegt

    Gemeente Lansingerland?

Laat een antwoord achter