Column Jan Schoonen (449): Daniëlle van Wassenaar (Rhoon)

0

Bij alle clubs in de regio kom ik graag. Overal word je in de bestuurskamer gastvrij ontvangen en overal staat binnen een mum van tijd de koffie klaar. Ik wil andere verenigingen helemaal niet tekortdoen, maar er zijn clubs waar de ontvangst bijzonder aangenaam is, waar het heel erg goed toeven is. Rhoon is zo’n club. Als ik daarheen ga is het altijd met een blij gemoed, want dan weet ik al dat ik in de bestuurskamer bij de koffie een heerlijk stuk cake ga krijgen. Alleen daarom zou je naar Rhoon gaan. Een cynicus zou zeggen dat bij Rhoon de cake beter is dan het voetbal, maar dat ga ik niet beweren. Maar lekker is die cake wel, bijzonder lekker. Het is geen kleffe boel. Nee, de cake die bij Rhoon in de bestuurskamer bij de koffie geserveerd wordt is van onvolprezen kwaliteit, eigenhandig gebakken door Daniëlle van Wassenaar.

Daniëlle is ruim drie jaar gastvrouw bij de Rhoonse derdeklasser. Haar man Marco zit in het bestuur. Hij is secretaris, fungeert al een tijdje als voorzitter ad interim en op wedstrijddagen is hij teammanager van het eerste elftal. Marco was eigenlijk een Poortugaal-man, maar een vijftal jaar geleden verliet hij die club om bij Rhoon keeperstrainer te worden. Hij had toen zijn zoon Joost onder zijn hoede. Keeperstrainer is Marco niet meer, maar Joost is nu nog altijd een van de keepers in de selectie, meestal is hij de stand-in van Niels Ketting.

Maar we hadden het over Daniëlle. Om de 14 dagen, bij elke thuiswedstrijd heeft zij thuis een nieuwe cake gefabriceerd en iedere keer weer is het een ander heerlijk baksel dat ze meeneemt naar de club. Gewone cake, chocoladecake, zebracake, tulband, cake met glazuur; volgens mij kan ze alles maken en als ze mee zou doen aan het tv-programma Heel Holland Bakt zou ze hoge ogen gooien.

Een paar weken geleden was ik weer eens bij Rhoon en zag voor de wedstrijd trainer Ronard Venekamp buiten al met een stuk cake rondlopen. Bij elke thuiswedstrijd is hij  de eerste die de cake van Daniëlle mag proeven en sinds zijn komst bij Rhoon, een drietal jaar geleden, staat hij te smullen. Speculaascake was het dit keer, zo vertelde Daniëlle even later in de bestuurskamer toen ze mij een plakje had gegeven. Lekker alweer!

Bij Rhoon hadden ze ooit wel iemand die koffie schonk in de bestuurskamer als het eerste thuis voetbalde, maar dat is al heel wat jaartjes geleden. Een tijdje hebben Wout Messemaker en Mart van Ginkel voor de koffie gezorgd, maar ze waren dolblij toen Daniëlle aanbood hun werk over te nemen. Nu is Daniëlle de gastvrouw van Rhoon en ze kwijt zich prima van deze taak. Vroeg in de middag stofzuigt ze de bestuurskamer, ze haalt een doekje over de tafels en de kasten en als de gasten arriveren heeft ze al een pot koffie klaarstaan. Die koffie is prima, maar de zelfgebakken cake die je er bij krijgt is het summum. Ik heb nog nergens cake gegeten die lekkerder is dan die van Daniëlle.

Vlak voor de wedstrijd stoof eerste elftalspeler Roy Tibboel plots de bestuurskamer binnen. Hij was al in wedstrijdkleding en had weinig tijd. Die komt nog even snel een plak cake snaaien, dacht ik, maar dat was niet zo. Roy nam een bekertje koffie. ‘Voor Bart Driesse’, zei hij. Dan had hij voor zijn ploegmaat wel een stuk cake mee kunnen nemen. Een stuk cake van Daniëlle was Bart namelijk wel bevallen, denk ik. Misschien gaat Bart er wel beter van voetballen…

Ik kan de cake van Daniëlle iedereen aanraden en van op deze plek adviseer ik alle bestuursleden en ander officieel volk van elke competitietegenstander van Rhoon mee te gaan als hun club daar een uitwedstrijd moet spelen als straks de competitie weer hervat wordt. Je weet niet wat je proeft!

Laat op de middag, als alle gasten weer vertrokken zijn, ruimt Daniëlle alles op in de bestuurskamer en gaat daarna in de kantine nog een lekker sapje halen. Dan gaat ze zitten aan de tafel waar de beslissingen genomen worden. Ja, ja, in de korte periode dat Daniëlle nu bij Rhoon actief is, heeft ze haar draai wel gevonden.

Dit is in verband met het coronavirus voorlopig de laatste column. Wil je er toch nog blijven lezen? Bestel dan voor 13.90 (inclusief verzendkosten) het boekje waarin Jan Schoonen 82 eerder verschenen columns gebundeld heeft. Vul onderstaande gegevens in en klik op verzenden.

Laat een antwoord achter