Clubs in Westland vrezen problemen door crisis

0

Veel voetbalclubs hebben nu al moeilijk of krijgen het straks voor de kiezen. Dat geldt zeker voor kleine clubs, maar ook grote clubs, zoals bijvoorbeeld in gemeente Westland Westlandia en FC ’s-Gravenzande, worden geraakt.

,,Onze vereniging is keihard door de sluiting geraakt”, zegt Ton van Marrewijk, voorzitter van Westlandia, tegen AD/Westlandse Courant. Ook zijn club met 1100 leden gaat veel geld mislopen. ,,De kosten lopen door, maar er komt momenteel niets binnen. In deze periode stonden allerlei toernooien en activiteiten op de kalender.”

Zijn club mist nu vooral de inkomsten uit de kantine, want de meeste contributie- en sponsorgelden zijn al binnen. ,,Als de maatregelen tot 1 juni doorgaan dan verwacht ik dat we tussen de 100.000 en 150.000 euro mislopen. We zijn een gezonde en grote vereniging. Maar omdat we groot zijn, maken we ook veel meer kosten”, aldus Van Marrewijk. Hij vreest ook het komende seizoen: ,,Deze crisis zal wel zijn weerslag hebben op komend seizoen. Net zoals dat tijdens de crisis in 2008 ging, zullen bedrijven minder snel geld neerleggen.”

In dezelfde krant laat ook Leo van der Lans, voorzitter FC ’s-Gravenzande, een club met 1600 leden, eenzelfde geluid horen. Hij hoopt zelfs dat er volgend seizoen überhaupt nog sponsoren zijn. ,,Zijn er komend seizoen nog wel centjes om te betalen? Kwekers, handelaren en winkeliers hebben het nu allemaal zwaar. Ze zullen ook hun eigen zaak overeind moeten houden.”

Laat een antwoord achter