Belgische voetbalbond stopt competitie amateurvoetbal: ‘Koplopers kampioen’

0

De Belgische voetbalbond (RBFA) heeft de competitie in het amateurvoetbal in België stopgezet. Ook de jeugdcompetities zijn definitief stilgelegd. Men heeft bepaalt dat de koplopers formeel kampioen zijn geworden.

De lezing van de Belgische voetbalbond: ,,De crisiscel corona van de KBVB, waarin alle entiteiten van ons Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League) kwam op 27 maart virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken. De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten.” Het gaat vooralsnog alleen om jeugdcompetities en de amateurtak.

Over het profvoetbal is nog geen beslissing genomen, zo laat de bond weten. In Nederland liggen alle competitie voorlopig stil tot 6 april, in afwachting van nadere berichtgeving van overheidswege. Nadere berichten worden komende dinsdag, 31 maart, verwacht.

Laat een antwoord achter