Belgische viroloog Marc van Ranst gelooft niet in KNVB-scenario’s

0

Het uitspelen van de Eredivisie is voorlopig geen realistisch scenario. Dat stelt De Belgische viroloog Marc van Ranst laat in een interview met het Algemeen Dagblad weten, dat één van de scenario’s waar de KNVB deze week mee kwam – het uitspelen van de competitie – niet realistisch is.

De voetbalbond kwam afgelopen week met een drietal scenario’s: Twee mogelijkheden van uitspelen, één voor 30 juni en de ander na 30 juni, kunnen volgens Van Ranst vergeten worden. Hij laat aan het AD weten: ,,Ik vrees dat dit het einde het van het seizoen is. Ga er maar vanuit, dat er bitter weinig sport zal zijn. Problematisch is natuurlijk dat er ook weinig tot niet getraind kan worden vanwege de maatregelen.”

Waakzaam

De Belgische viroloog verwacht voorlopig ook geen belangrijke verbetering van de corona-situatie. ,,Zowel in Nederland als in België zijn er bitter weinig argumenten te bedenken om aan te nemen dat het snel beter gaat zijn en de maatregelen verlicht kunnen worden.” Ook waarschuwt hij ervoor, dat – als het beter gaat worden – het voetbal ook niet direct kan worden gestart. ,,Je moet waakzaam blijven om veel mensen samen te brengen. Massa-evenementen zijn dan de laatste die weer op gang gaan komen. Ga er maar vanuit dat er voorlopig geen zomerfestivals en voetbalwedstrijden zullen zijn.”

Dinsdag

In Nederland zijn er geen activiteiten en zijn de sportcomplexen gesloten tot en met 5 april. De KNVB heeft al laten weten, dat de besluiten die dinsdag aanstaande naar buiten zullen komen van het kabinet naar aanleiding van een vervolgoverleg die dag, bindend zullen zijn voor de besluitvorming van de voetbalbond met betrekking tot de huidige competities. In België heeft de voetbalbond al besloten, dat de amateurcompetities (waaronder ook de jeugd) per direct zijn beëindigd.

Laat een antwoord achter