Begrip voor opschorten sportactiviteiten: ‘Ik vertrouw erop dat de meeste spelers hun conditie op peil houden’

0

Geen wedstrijden, oefenpotjes of trainingen en een dichte kantine. Sportclubs maken ten minste tot 31 maart pas op de plaats om verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

Door Regio-Voetbal.nl

Drie weken stilstand zal evenwel de fitheid van de sporters aantasten. Hoe gaan ze om met deze beperkingen en hoe staan hun trainers hierin?

Bij vv Schoonhoven dienen de spelers voorlopig zelf hun conditie op peil te houden. Trainer Raymond van der Kort zegt geen andere mogelijkheden te zien. Hij houdt via de groepsapp contact met zijn selectie en de andere leden van de technische staf. “Het is een lastige situatie, maar we volgen de adviezen en richtlijnen van de RIVM en de KNVB.”

Ook bij vv Dilettant ligt nog geen alternatief programma klaar. “Het gaat allemaal razendsnel. Het enige voordeel is dat onze geblesseerde spelers tijd krijgen om te herstellen”, zegt Arie den Otter.

DCV-aanvoerder Carlo de Reuver vreest dat deze pauze de competitie stevig in de wielen rijdt. “En dan zit het er dik in dat we doordeweeks wedstrijden moeten gaan spelen. Daar ben ik geen voorstander van, maar nood breekt wet.”

SPV’81-trainer Gert Alblas meldt dat de spelers van de zaterdagvierdeklasser de komende weken niet trainen. “Alles ligt stil op de club. Ik vertrouw erop dat de meeste spelers hun conditie op peil houden door te gaan hardlopen of fietsen. Van de week neem ik contact op met de jongens. Sportief gezien is dit een onwerkelijke periode. Ik ben benieuwd of de wereld wat leert van deze situatie.”

FC Perkouw-trainer Frans Schaap geeft zijn spelers deze week een trainingsschema, dat de Perkouwenaren individueel kunnen afwerken. “De accommodatie is dicht, zelfs de kantine is niet open,” aldus Schaap. “Als je als sportman drie weken niets doet, val je erg terug. Ik zou het jammer vinden als ik na de coronacrisis met mijn spelers weer op nul moet beginnen.”

Laat een antwoord achter