BAV: ‘Geen afdracht aan KNVB zolang er niet wordt gevoetbald’

1

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) heeft de KNVB gevraagd om de incasso voor de volgende inning van de bijdrage voor verenigingen (voorlopig) te annuleren. Daarmee krijgen amateurclubs meer lucht in de financiële problematiek die de coronacrisis veroorzaakt.

BAV-voorzitter Ben van Olffen heeft het verzoek dinsdagochtend tijdens een conference call ingediend. Ook zal de BAV samen met de belangenorganisaties CVTD (Tweede en Derde Divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) een oproep daartoe doen aan de ledenraad. Van Olffen: ‘Verenigingen hebben het financieel zwaar en krijgen het nog veel zwaarder. Om de amateurclubs lucht te geven is het van belang om de vordering van de komende bijdrage voorlopig uit te stellen. Er moeten geen afdrachten worden geïnd zolang er niet gevoetbald kan worden en eventuele tekorten in de KNVB- begroting moet ten laste komen van de reserves.’

De volgende incasso staat gepland voor half april.

1 reactie
  1. René Dttr zegt

    Lijkt mij logisch….en de leden ook niet….opmerkelijk bericht uit Spanje, daar gaat 500 miljoen naar de top en tweede divisie, om te kunnen overleven…..Barceloa..Real Madrid..!!

Laat een antwoord achter