Terence Groothusen (Hibernians FC) per direct naar Kozakken Boys

0

Terence Groothusen (23) sluit per direct aan bij Kozakken Boys. Dinsdagavond sloten Groothusen en de technische commissie overeenstemming over een contract tot en met de zomer van 2021. Groothusen komt over van het Maltese Hibernians FC.

‘Terence is een grote, sterke spits met redelijke snelheid’, aldus technisch directeur Kees Spaan over de nieuwste aanwinst. ‘Een fysiek aanspeelpunt in de voorhoede is voor een team erg fijn om te hebben. In de winterstop zijn we met Charlton Vicento en Jordie van der Laan twee spitsen kwijtgeraakt. Na Siebe Schets ben ik ook enorm blij dat we Terence direct hebben kunnen toevoegen aan het elftal.’

Groothusen speelde in de jeugd van DWS en HFC EDO. In 2017 werd hij opgepikt door FC Dordrecht, waar hij in zijn eerste seizoen in de eerste divisie 21 wedstrijden meespeelde. In april 2018 ging het mis, toen de zesvoudig international van Aruba na een botsing met Jong Ajax-doelman Kostas Lamprou zijn kruisband afscheurde.

Na een jaar lang revalideren koos Groothusen voor een avontuur op Malta. Voor Hibernians FC speelde de Amsterdammer twaalf wedstrijden in de plaatselijke Premier League, waarin hij drie keer scoorde. Ook maakte Groothusen zijn opwachting in de eerste voorronde van de Europa League. Van het Wit-Russische Soligorsk werd tweemaal met 1-0 verloren.

Sinds december is Groothusen weer terug in Nederland. ‘Hij is nog maar relatief kort hersteld van een ernstige blessure en heeft nu ook twee maanden niet in teamverband gevoetbald. We moeten hem dus voorzichtig brengen’, aldus Spaan. Dinsdagavond trainde Groothusen al gedeeltelijk mee met de selectie. ‘Wel proberen we zo snel mogelijk alles rond te maken met de KNVB en de Maltese voetbalbond. Hopelijk kan hij zaterdag (tegen IJsselmeervogels, red.) al bij de wedstrijdselectie zitten.’

Laat een antwoord achter