SVV wint derby van HermesDVS

0

Vandaag stond de burenstrijd tussen Hermes-DVS en SVV op het programma.

De 1e helft ging redelijk gelijk op. Beide ploegen hadden behoorlijk last van de wind, wat het voetballen niet eenvoudig maakte. Beide teams kregen één grote kans in de 1e helft. SVV na 15 minuten en Hermes, in de persoon van Arse Calame, vlak voor rust. Beiden wisten echter niet te scoren. Ruststand 0-0.

De 2e helft was een stuk spectaculairder. Al na een minuut kwamen de gasten op 0-1 door een eigen goal van Hermes. Een kwartier later scoorden de bezoekers zelfs de 0-2. Aan Hermes-kant was men overtuigd van buitenspel, wat men ook liet blijken in woord en gebaar. Ruben Rossel kreeg zijn 2e gele kaart voor aanmerkingen op de arbiter en zo stond de thuisploeg met nog een half uur op de klok met een man minder. Het maakte wel iets los bij de ploeg van René Noort. Er kwam meer energie in het elftal en SVV werd teruggedrongen.

Arse Calame maakte vrij snel de aansluitingstreffer, 1-2. Hermes ging op jacht naar de gelijkmaker, maar SVV prikte de 1-3 achter goalie Krabbendam. Hermes zat niet bij de pakken neer. Het was Hendrik dos Santos die weer direct de 2-3 maakte. Hermes kreeg de laatste 20 minuten net zoveel kansen als dat er wind stond, maar wist er niet één te verzilveren. Dat blijft een probleem voor de hemelsblauwen. Vlak voor tijd gooide SVV de wedstrijd in het slot, 2-4.

Laat een antwoord achter