Strijen pakt puntje bij runner-up Charlois

0

Na de tegenslagen in de laatste wedstrijden had de Strijense Technische Unie equipe het geluk aan hun zijde en had in het doel een -bijna – onpasseerbare Natoe dos Santos en wist het uiteindelijk met een punt op zak terug te keren in de Hoeksche Waard.

In de eerste helft waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd en kon de weer ijzersterke defensie de Rotterdamse aanvallers aan banden leggen en verkeerde  keeper Natoe dos Santos in een bloedvorm en wist zijn doel schoon te houden.  Op slag van rust wist Strijen zelfs op voorsprong te komen toen de opstomende Colin van den Berg onreglementair werd gestuit binnen de beruchte lijnen en Wesley Luijendijk vanaf de strafschopstip feilloos de 0-1 aantekende.

Na de rust was er een bombardement op de Strijense veste met open kansen van Djensley Arkhurst en Raymond Verschoor, maar keeper Dos Santos weigerde te capituleren en werd hij gered door de paal bij een inzet van Nayron Mathilda en een kopbal op de lat van Ibo Ozbilek.

Bij een schaarse uitval kwam Kosta de Wit in kansrijke positie vrij voor Charlois-keeper -die vlak ervoor nog bijna door een riskante terugspeelbal werd gepasseerd – maar zijn inzet verdween naast het Rotterdamse doel. In de 82e minuut viel dan toch de gevreesde gelijkmaker toen een niet gevaarlijk ogende inzet van Ronnie Nouwen door een Strijense verdediger van richting werd veranderd, waardoor keeper Dos Santos toch nog gepasseerd werd. In een enerverende slotfase was het billen knijpen voor de Strijenaren, zeker toen de gehavend aan de wedstrijd begonnen rots in de branding Pascal Burger geblesseerd naar de zijlijn ging en Strijen even met 10 man kwam te staan; op karakter kwam Burger weer in het veld om samen met zijn keihard werkende collega’s het gelijke spel over de streep te trekken. Na het eindsignaal van de uitblinkende scheidsrechter Martin de Witte kon Strijen opgelucht adem halen en zich opmaken voor enkele weken rust, waarin de verzorgers Ronald Pijlman en Jan Alebregtse de gelegenheid krijgen om enkele geblesseerde spelers weer speelklaar te krijgen voor het verdere, spannende verloop van de 2e klasse D, waarin de verrassingen met de week groter worden.

Laat een antwoord achter