Strijen nipt onderuit tegen koploper Sparta

0

In een wedstrijd met 2 gezichten heeft  de Strijense Technische Unie- equipe een onfortuinlijke 1-0 nederlaag geleden tegen koploper Sparta-AV, dat mede door een sterke bank en afstraffen van een misverstand in de Strijense defensie de punten op Nieuw Terbregge hield.

In de allereerste minuut kreeg Strijen al een ideale mogelijkheid op voorsprong te komen. Glenn Mulder werd op de rand van het strafschopgebied -recht voor de goal – onheus van scoren afgehouden, waarna de toegekende vrije trap van Brian Monster rakelings naast de kruising in de ballenvanger belandde.

Strijen wist vervolgens de Spartanen op eigen veld te houden en de weer ijzersterke defensie zorgde ervoor dat keeper Natoe dos Santos geen gevaarlijke ballen te verwerken kreeg. Een ideale mogelijkheid om op  voorsprong te komen kreeg Colin van den Berg in de 20e minuut, nadat Karam Bensedjed hem slim vrij voor Sparta-keeper Daniel van der Knijff zette. Beheerst wilde hij de bal in de hoek plaatsen, doch tot ontsteltenis van allen uit Strijen verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal.  Strijen voelde dat er mogelijkheden waren de koploper pijn te doen en al snel kon ook Karam Bensedjed na een soepele   aanval  vrij naar het Spartaanse doel opstomen. Het was nu de Rotterdamse assistent-scheidsrechter die de vermeende voorsprong redde door geheel onterecht de aanval op grond van alleen door hem geconstateerde buitenspelsituatie af te vlaggen, welk vlagsignaal door scheidsrechter Wolf overgenomen werd.

 

In de tweede helft kwam Sparta goed uit de kleedkamer en moest keeper Natoe dos Santos enkele malen handelend optreden en had Strijen het geluk aan hun zijde toen een afstandspegel op de lat uiteenspatte. Sparta zette Strijen onder druk, maar bij een snelle uitval kwam Karam Bensedjed vanaf de punt van het strafschopgebied vrij voor het Spartaanse doel, waar keeper van der Knijff zijn inzet onschadelijk maakte, hetgeen hij ook deed uit een vrije trap van Sjoerd van der Pers vanaf de rand van het strafschopgebied, nadat Arij van Bree ten koste van een handsbal de voorzet van de opgerukte Rolf de Man stuitte.

Nadat de bal opnieuw tegen de binnenkant van de Strijense paal was beland bracht Sparta middels routinier Bart Fiegel en technicus Damien Serrano verse krachten in het veld en kreeg Strijen in de 80e minuut een tegentreffer om de oren. In plaats van de Spartaanse voorzet te laten aan de roepende keeper werd de bal onzorgvuldig door een Strijense verdediger voorwaarts gedirigeerd, waarna de afgeslagen bal voor de schietgrage schoen van Wouter van der Werff kwam die van buiten het strafschopgebied hard uithaalde en Strijen op een onverdiende tegentreffer trakteerde.   Via invallers Kosta de Wit en Thomas Kooiman trachtte trainer Geert Meijer de bakens nog te verzetten en was de 18-jarige Kooiman nog vlakbij de dik verdiende gelijkmaker. De bal zeilde echter langs zijn hoofd om de bal binnen te knikken en in de ultieme slotfase kende Sparta het geluk van de koploper toen bij een hoge voorzet van Rolf de Man de Spartaanse keeper en een verdediger elkaar in de weg liepen en de situatie afgefloten werd voor een aanvallende fout van Strijen.

 

Al met al konden de Strijenaren zonder punten richting de Hoeksche Waard vertrekken en blijft het onderin ongemeend spannend doordat de Zwerver 3 punten bijschreef door de overwinning op Rozenburg en NSVV en DCV via een  1-1 gelijkspel beiden een punt incasseerden. A.s. zaterdag komt DCV op bezoek aan de Strijense Sportlaan. Zij hebben 3 punten meer dan de Strijense kanaries, zodat een driepunter heel welkom zou zijn in het  -na de daarop volgende  2 weken verplichte rust – zware toekomstige programma in de 2e klasse D. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Greveling.

Laat een antwoord achter