Strijen in blessuretijd onderuit

0

In de wedstrijd tegen DCV uit Krimpen aan de IJssel ontbeerde het de Strijense Technische Unie equipe aan een tikkeltje geluk om minimaal een gelijkspel uit de belangrijke wedstrijd te halen. In de ruime blessuretijd benutte DCV een penalty en behaalde de concurrenten voor de onderste plaatsen minimaal een punt, terwijl de Zwerver via een 3-punter over Strijen heen naar de twaaflde plek steeg.

De eerste goede kans was voor Strijen; Wesley Luyendijk kon vrij opstomen naar het DCV-doel, maar keeper Dennis Ensing wist een snelle treffer te voorkomen. Strijen combineerde naar hartenlust en de solide verdediging met Rolf de Man, Pascal Burger, Romik van Driel en Jeroen van Dam zorgden ervoor dat de gevaarlijke voorwaartsen Carlo de Reuver, Johan van Wageningen en Daan van Ingen nauwelijks gevaarlijk voor doelman Natoe dos Santos opdoken. Een grote tegenvaller was er in de 25e minuut toen de gevaarlijke Karam Bensedjed met een hamstringblessure niet verder kon spelen en leken blessures van Brian Monster en Pascal Burger nog meer roet in het eten te gooien. Op wilskracht speelden beiden toch verde;, Pascal Burger de hele wedstrijd met een dikke knie maar Brian Monster bleef in de rust achter in de kleedkamer.

Toch had Strijen met een heerlijk gevoel kunnen gaan rusten als de hard werkende Colin van den Berg zijn twee mogelijkheden vrij voor keeper Ensing had benut; beide inzetten verdwenen echter naast het doel. In de tweede helft  profiteerde DCV van de geblesseerde spelers en had Strijen geluk dat de inzet van Daan van Ingen op de lat belandde. Via snelle uitvallen was Strijen toch lastig voor de Krimpenaren en had Sjoerd van der Pers pech dat zijn inzet over het DCV-doel in de ballenvanger verdween. Inmiddels moest ook Wesley Luyendijk zich met een hamstringblessure laten vervangen en wist Natoe dos Santos zijn doel schoon te houden op een inzet van Patrick Groen. Toen beide ploegen zich al verzoend hadden met een puntendeling was een aktie in de punt van het strafschopgebied  de aanleiding tot een door scheidsrechter Greveling toegekende strafschop. Invaller Hougue en Hammach klaarde het buitenkansje feilloos om Strijen teleurgesteld het veld te laten verlaten, terwijl DCV 3 belangrijke punten erbij kon schrijven.

A.s. zaterdag staat er weer een zware uitwedstrijd op het programma aan Oldegaarde in Rotterdam-Zuid, waar de aftrap tegen runner-up Charlois om 15.00 uur plaatsvindt. Na deze wedstrijd zijn er 2 vrije zaterdagen i.v.m. de voorjaarsvakantie en is het te hopen dat dan enkele geblesseerde spelers weer opgelapt zijn om de handhaving in de 2e klasse te bewerkstelligen.

Laat een antwoord achter