Spirit in slotfase definitief langs Alexandria’66

0

Spirit heeft ook de 2e wedstrijd van dit jaar gewonnen. De Ouderkerkers wonnen op eigen veld met 2-0 van Alexandria’66.

In een niet hoogstaande wedstrijd creëerde de ploeg van Richard van Cappellen met name in de 1e helft wel diverse kansjes, maar maakte pas halverwege het eerste bedrijf het verschil. Ruben Slooff werkte de voorzet van Tim van der Zee gretig achter de Rotterdamse doelman (1-0). Eerder kreeg de aanvaller al een kop kans en kopte Timme van Hof in de openingsfase naast.

In de 2e helft namen de bezoekers wat meer het initiatief. Spirit leunde op de solide verdediging, die ook zaterdag nauwelijks kansen weg gaf.

Toch moest keeper Bastiaan Haasnoot een aantal keren redding brengen. De voormalige 1e doelman heeft zich, na een goed gesprek in de winterstop, weer bij de selectie gevoegd en verdedigde zaterdag het doel omdat Max van Herk op vakantie was.

Na een uur spelen kwam Spirit wat meer in het spel. Met Amine Karroum als ‘verse’ kracht kwam er wat meer creativiteit naar voren. En ook nadat Raoul Haliwela en Ingmar Burema in het veld waren gekomen, werd de druk op het Rotterdamse doel vergroot. De laatste 2 invallers waren dan ook betrokken bij de bevrijdende 2-0. Stefan Bitter, die eerder een door hem genomen vrije trap met moeite uit het doel zag getikt, zette de aanval op. Via Timme van Hof kwam de bal bij Burema. Raoul Haliwela, die een minuut eerder te zacht intikte, verzilverde nu wel het buitenkansje (2-0).

Nadat vorige week op bezoek bij Rozenburg een ruime overwinning werd gepakt, hadden de geel-witten het zaterdag weer moeilijk om het net te vinden. Achterin werd wel de ‘nul’ gehouden, maar Spirit maakte het zichzelf tot het laatste moment moeilijk door niet eerder de wedstrijd op slot te gooien.

Met de overwinning nestelt Spirit zich steviger in de kleine middenmoot, dat eigenlijk uit 3 ploegen bestaat. Vitesse Delft (1-0 winst op CWO) staat 3e. FC Binnenmaas (2-2 tegen SVS) en Spirit volgen op 1 punt. Sparta won met 1-0 van Strijen en blijft koploper. Charlois haalde flink uit tegen Deltasport (7-1) en volgt op 4 punten. Deltasport zag zijn concurrent De Zwerver winnen van Rozenburg (2-1) en heeft nu een achterstand van 11 punten. De nummers 6 tot en met 13 staan op een allerminst veilige plaats. DCV staat 6e met 19 punten. De nummer 12, Strijen, heeft slechts 3 punten minder.

Volgende week moet Spirit op bezoek bij NSVV, dat uiteindelijk met 10 man een 1-1 gelijkspel behaalde op bezoek bij DCV.

Klik hier voor alle foto’s van de wedstrijd

Foto: Rene Bitter

Laat een antwoord achter