Spectaculaire wedstrijd tussen CWO en sv Charlois (za)

0

Thobi van Driel

De uitwedstrijd tegen CWO met revanchegevoelens vanwege de thuis geleden nederlaag van 2-3. Iedereen was gemotiveerd en Charlois zocht de aanval met als resultaat in de vijfde minuut een score van 0-1 door Jairzinho Balrak. Dit was het begin van een waar doelpuntenfestijn met vermakelijk voetbal en meerdere fouten van beide teams. Na acht minuten, net na een mooie aanval van Charlois, brak CWO uit en vanaf twintig meter wist CWO de stand op 1-1 te brengen. Nog geen twee minuten later vanaf dezelfde afstand weer een hard schot, maar prima gestopt door doelman Lorenzo van Trijp. De kansen bleven zich opstapelen, mogelijk door matig verdedigen of goed aanvalsspel. Zo ook in de veertiende minuut. Vanuit de achterhoede werd de aanval opgezet en een mooie pass van Anthony Louter bereikte Balrak. Hij liet de verdediger de hielen zien en scoorde 1-2. Bijna elke aanval bracht een scoringskans met zich mee, zodat na twintig minuten voetbal de stand ook 4-5 had kunnen zijn. We houden ons aan het scoreverloop, want twee minuten later was het 2-2. Nu waren de rollen wat omgedraaid, het middenveld van CWO sloot beter aan en in de zesentwintigste minuut nam CWO de leiding met een vlammend schot en weer afgevuurd van buiten het strafschopgebied; 3-2 Na een half uur werd de 3-3 afgekeurd door de zeer matig leidende scheidsrechter Thomas Groenendijk. Hij deelde in deze wedstrijd aan vijf spelers van Charlois een gele kaart uit en wist zich eigenlijk geen houding te geven bij regelmatig voorkomende gevallen van ‘ernstige’ blessures. Net voor rust bracht Ibo Ozbilek met een mooie beweging de bal in de doelmond, maar het overstapje werd niet begrepen. De rust ging in met een stand van 3-2.

Nog geen vier minuten na rust wisten de aanvallers van CWO het net te vinden en leek met 4-2 de strijd beslist. Gelukkig bleken de spelers van Charlois dit niet te aanvaarden en in de 53e minuut werd een schot van Nayron Mathilda met moeite gekeerd. Na meerdere mogelijkheden voor beide doelen wist Nayron de in de diepte gelopen Celsius Grant te bereiken en hij bracht de stand op 4-3.  Tien minuten later een aanval over rechts met snelheid voorgebracht, helaas kwam de bal tegen de paal, maar de meegelopen Balrak wist de stand op 4-4 te brengen. Vijf minuten later een mooi opgezette aanval van CWO met een listig overstapje en de stand werd 5-4. Charlois wist niet van opgeven en na twee minuten wist de verdediger van CWO de bal niet te onderscheppen en scoorde 5-5. In de laatste minuut nog een aanval van Charlois, maar Celsius Grant wist de bal zelfs met een sliding niet te halen, dus bleef de stand 5-5.

Laat een antwoord achter