Rijnmond Hoogvliet Sport wint van HBSS

1

Rijnmond Hoogvliet Sport heeft thuis weten te winnen van HBSS. Het won met 2-0 van de geplaagde Schiedammers door doelpunten van Liefden en Kranenburg.

Het eerste echte gevaar werd pas gesticht na een minuut of 27 als de mee opgekomen verdediger Mike van Haften de bal goed inkopt. De poging eindigde in de handschoenen van de HBSS-doelman. Drie minuten later is het wel raak als Ackeo Liefden (achteraf gehoord: “Die met die handige beentjes”) naar de voorsprong soleert. Hij speelde 3 man uit en plaatste de bal in de hoek van het doel.

Na de thee is het vooral HBSS dat de klok slaat. De Schiedammers hebben met Tijdeman en Albertus prima aanvallers in de gelederen die uit iedere hoek van het veld gevaarlijk kunnen worden. De Hoogvlietse verdediging had dan ook de handen vol aan beide mannen. Tot hele grote kansen leidt het allemaal niet. Dick Tijdeman raakt nog een keer de lat als hij uit de draai schiet. Rijnmond Hoogvliet Sport stelde er voldoende aanvalskracht tegenover. Kansen voor Liefden, Kranenburg en Snijders werden allemaal door gepareerd.

Na dit alles slaat de irritatie bij HBSS toe als arbiter van dienst van Gurp tweemaal geen strafschop geeft aan de Schiedammers. Albertus werd in binnen de lijnen van de 16 neergelegd door Biggy Lake. Even later wordt een handsbal van Mike van Haften niet opgevat als een opzettelijke. Enkele minuten voor tijd wordt hands in de andere 16 wel bestraft met een strafschop die door Lorenzo Kranenburg uitstekend wordt ingeschoten.

Scheidsrechter van Gurp verloor ondanks vele protesten geen moment de controle over de wedstrijd en gaf geel aan Michael van der Ende, Ilya Tiren, Vince Timmers, Nicolay de Jager, Dick Tijdeman en Toon Wolters (HBSS).

Rijnmond Hoogvliet Sport: Gino-vanni Boom, Biggy Lake, Tom Beker, Mike van Haften, Lyshon Leona, Jorginho Pietersz, Runell Martes (Vincent van Bolhuis), Rohaindrick Hooi, Michael Birnie (Stefan de Kovel), Ackeo Liefden (Justin Snijders), Lorenzo Kranenburg.

1 reactie

Laat een antwoord achter