OFB blijft punten sprokkelen bij de bovenste regionen

1

Na een goede start van OFB afgelopen weken wist DVV dat het niet makkelijk zou worden vandaag. Verder in het verslag blijkt dit inderdaad zo te zijn. 

Met een goede start van OFB na de winterstop  was vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 DVV’09. Na afgelopen jaren wist OFB wat hun te wachten stond Hetzelfde gold voor  DVV. Zoals vroeger waren dit geen wedstrijden meer dat zij zomaar over de streep konden trekken. . Nadat aanvoerder Danny Pieterse de toss had gewonnen wisselde DVV en OFB van speelhelft. DVV nam de aftrap en wisten gelijk hoe zij om moesten gaan met de meewind die zij hadden. Toch werd OFB als eerste gevaarlijk, Ketting kon in de 1e min doorkomen vanaf de linkerkant. Zijn voorzet was niet goed genoeg waardoor de aanvallers van OFB geen kans konden krijgen.  Vanaf dat moment pakte DVV de heft in handen en stonden zij  gelijk  op scherp. Zij gaven vanaf dat moment volle druk op de ploeg van Marius Hotting en creëerde zij kans op kans. Deze kansen kwamen vooral uit veel corners. De corners die werden genomen door Joeri Boshoven en Johan de Waal bleken telkens gevaarlijk te zijn. OFB kwam hier met een paar keer  met de schrik weg. In de omschakeling kon OFB wel nog een paar keer gevaarlijk doorkomen met de snelheid van Rick Hokke, Jelmer Overbeeke en Matthieu Floor. In deze aanvallen ontbrak het vaak aan scherpte, de laatste pass was telkens met niet goed genoeg waardoor de keeper van DVV Jordy Hanenberg niet veel te doen kreeg..  In de 45e minuut floot de goed leidende scheidsrechter Kleinkramer voor de rust.

In de rust werden de spelers van OFB klaargestoomd voor de 2e helft. Met een kopje thee plus een de nodige woorden van de trainer Marius Hotting gingen zij met volle moed te 2e helft in.

De 2e helft verliep eigenlijk hetzelfde als in de 1e, DVV de bal en OFB die goed georganiseerd stond te verdedigen. OFB streed voor iedere meter, en won dan ook vaak de luchtduels van de Dirkslanders. Met onder andere de ervaring van Dennis Hokke en Wilco van de Brink stuurden zij hun ploeg telkens naar voren en daardoor konden zij telkens het team neerzetten. Wel kon DVV een paar keer goed en gevaarlijk doorkomen. Met een bal op de paal en reddingen van keeper Verstrate kwamen zij hier een paar keer goed weg. Aan beide kanten vielen de krachten weg en wisselde beide ploegen. Aan de kant van DVV, Marko  Karsbergen voor Wesley Meuldijk en Marvin van ‘t Hof voor Delano van der Velde. Bij OFB Kwamen Braber en van  der Welle voor Rick Hokke en Jon Ketting. In de slotfase speelde DVV alles of niets. Met over en weer veel overtredingen was het voor de neutrale kijker een leuke opgaande wedstrijd. In de 96e minuut floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd. Voor DVV voelde dit als een nederlaag en aan de kant van OFB werd dit gevierd als een overwinning. 

Man of the match: Eigenlijk heel het elftal. Maar toch mogen de jonge jongens Tim de Jong en Jesse de Bonte even in het zonnetje gezet worden.. Beide speelde een hele sterke wedstrijd. Verdedigend en aanvallend stonden zij hun mannetje. Voor beide jongens is dit hun eerste seizoen in de selectie van OFB. De  jongens van 16jaar laten week op week zien dat zij er alles aan doen om met dit niveau mee te kunnen. OFB kan aan deze jongens (plus de rest van de ploeg) nog veel aan beleven.

OFB blijft na de winterstop erg sterk bezig. Met veel passie en strijd pakken  zij week op week punten. Met 7punten uit de laatste 4duels lopen zij uit op Zwartewaal. De ploegen die boven OFB staan zijn dus gewaarschuwd. Volgende week is er een inhaalwedstrijd thuis tegen Rockanje om 14.30u.. Zij weten dus wat hun te wachten staat. 

Opstelling DVV’09: Jordy Hanenberg- Mathijs Krijger- Delano van de Velde (Marvin van ‘t Hof)- Joost van de Boogert– joeri Boshoven- Glenn Melissant- Ries van de Boogert- Johan de Waal- Jurgen van Bergen- Wesley Meuldijk(Marko Karsbergen) – Rolf van Putten

Opstelling OFB: Mathijs Verstrate- Tim de Jong- Dennis Hokke- Danny Pieterse- Jesse de Bonte- Matthieu Floor- Wilco van den Brink- Jon Ketting(Dave van der Welle)- Jelmer Overbeeke- Tony Hoekstra- Rick Hokke (Wilco Braber)

1 reactie
  1. Jacques van Schooneveld zegt

    Harry, een gewaarschuwde ploeg…..

Laat een antwoord achter