Nieuwerkerk moeizaam langs Zwarte Pijl

0

Nieuwerkerk trad aan met Rick Kramer voor de geblesseerde Stefan van der Vlegel en Daniël da Cruz voor de geschorste Wayne van den Burg. Na de nederlaag van een week eerder wilde de ploeg tegen Zwarte Pijl iets rechtzetten voor het thuispubliek. Het werd een middag van hard werken en zeker geen goed voetbal. De spanning vergoedde echter veel. Nieuwerkerk begint overtuigend en al in de derde minuut lijkt de 1-0 een feit. Shane van den Engel schiet hard binnen, maar de scheidsrechter had vlak daarvoor al gefloten voor een handbal van een speler van Zwarte Pijl en hij vergeet de voordeelregel. In plaats van een doelpunt is er een strafschop, die door Remco Langerveld zwak wordt ingeschoten en kan worden gestopt door de keeper Remy Baldew. Hij laat de bal even los en Rick Kramer schiet hard tegen de keeper op, die daarbij geblesseerd raakt. Vijf minuten later wordt Remy Baldew gewisseld voor de reserve doelman Rico Leeflang.

Nieuwerkerk blijft het vijandelijke doel zoeken en in de 18e minuut leidt dat tot succes. Nieuwerkerk heeft een goede aanval over rechts, waarbij Shane van den Engel de bal hard voorgeeft. Daniël da Cruz komt voor zijn man en tikt de 1-0 binnen. Hierna kruipt Zwarte Pijl uit zijn schulp en gaat op de aanval spelen. Nieuwerkerk wordt terug gedrongen, zonder dat Zwarte Pijl echte kansen creëert. Nieuwerkerk komt sporadisch aan aanvallen toe, maar als ze eruit komen is het gevaarlijk. Zo kan Shane van den Engel in de 35e minuut net niet profiteren van een fout van de doelman van Zwarte Pijl, wat blijft is een corner. Die wordt scherp voorgegeven en door Menno Homan net naast gekopt. Vier minuten later is het wel raak: Menno Homan gaat na een een-twee met Shane van den Engel goed door, geeft vanaf de achterlijn hard voor. De voorzet wordt door Remco Langerveld gemist, maar niet door Daniël da Cruz, die hard binnen schiet: 2-0. Even lijkt Zwarte Pijl het spoor bijster, maar de ploeg herpakt zich. Ze gaan op jacht naar de aansluitingstreffer. Beide ploegen steken veel energie in de wedstrijd, maar het is zeker geen hoogstaande wedstrijd. Daarvoor gaat er bij beide teams teveel fout.

Zwarte Pijl start de tweede helft voortvarend. In de 47e minuut wordt uit een vrije hard de lat geraakt en komt Nieuwerkerk goed weg. Zwarte Pijl dringt Nieuwerkerk verder achteruit, mede door de harde wind in de rug. Nieuwerkerk komt er niet meer uit en eigenlijk is het wachten op de 2-1. En die valt ook. In de 65e minuut krijgt Nieuwerkerk de bal niet weg uit de verdediging. Het verdedigt zeer onrustig uit, waarbij ineens een speler van Zwarte Pijl alleen voor doelman Roy Spierings opduikt en de 2-1 binnen tikt. Vijf minuten later DE kans op 2-2: Andrew Liauw Soen-Tjoen zet met één beweging drie Nieuwerkerkse verdedigers op het verkeerde been, maar schiet daarna van zes meter hoog over. Met nog een kwartier te spelen wordt Daniël da Cruz vervangen door Jens Stange en acht minuten later gaat Remco Langerveld naar de kant voor Bart Meeske. Coach Ron Luijten wil zo het Nieuwerkerkse middenveld versterken en gaat van 4-3-3 naar 4-4-2. De wedstrijd is ook de tweede helft meer spannend dan goed. Ook de tweede helft gaat er beide teams teveel fout.

Invaller Jens Stange krijgt nog de grootste kans op een doelpunt, na een fout bij Zwarte Pijl achterin komt de bal bij Jens Stange, hij lobt over de doelman, maar ook naast. Zo blijft de stand 2-1 en telt Nieuwerkerk drie punten bij. Over het geheel bezien verdient Nieuwerkerk de overwinning, maar op delen van de wedstrijd deed Zwarte Pijl niet onder. Nu volgen twee weken rust en kunnen licht geblesseerde spelers terugkomen.

Op 7 maart gaat de competitie verder met de uitwedstrijd tegen BZC/Zuiderpark.

Opstelling: R. Spierings – S. van Dijk – M. Homan – M. Treffers – K. Kamerbeek – B. Slob – B. Ouahabi – S. van den Engel – R. Langerveld (83 B. Meeske) – D. da Cruz (75 J. Stange) – R. Kramer

Laat een antwoord achter