Neptunus Schiebroek neemt punten mee bij Forum Sport (VIDEO)

1

Neptunus-Schiebroek heeft in Voorburg op effectieve wijze de drie punten naar Rotterdam kunnen brengen. Na de rust werd door geduld en betere combinaties de basis voor de overwinning gelegd.

Op een door de regen aalglad kunstgrasveld was het voor beide teams vooral in de eerste helft moeilijk om elkaar te vinden. De ballen rolden niet, maar gleden meters ver door. Zonder enig risico werd de ballen ver naar voren geschopt. Het eerste kwartier viel dan ook niets te noteren. Pas in de 17e minuut kwamen de gasten er goed uit en ging een schot van Paul Hoekstra voorlangs het doel. Even later was er wat dreiging van de thuisploeg, maar haalde de goed spelende Laurens Cruz de bal uit de doelmond. Slechts via hoekschoppen konden de Voorburgers wat voor onrust zorgen. Na ruim een half uur eindigde een voorzet van Daniël van Delft na een goede aanval in de handen van doelman Justin van Look. In de 38e minuut liet de doelman een schot van Claudio Santos Silva los en was Daniël van Delft net iets te laat om de rebound binnen te tikken. Even later belandde een schot van de nummer tien in de handen van de doelman.

Direct na de rust werd er door Neptunus-Schiebroek slordig uitverdedigd en moest Angelo Spanjaart strekkend redding brengen op een inzet van Edoardo Saurwalt. Ook een kleine tien minuten later was de doelman op zijn post bij een poging van Marc du Chatenier. Daarna kwamen de Rotterdammers er voetballend beter in. Na een uur kopte aanvoerder Sander Duin, na een hoekschop van Paul Hoekstra, via de graaiende handen van doelman Justin van Look de bal binnen  0 – 1. Door de voorsprong ontstond er meer ruimte om de combinaties aan te gaan. De thuisclub bleef echter de gehele wedstrijd volharden in hetzelfde speltype. De ballen werden met lange halen zo snel mogelijk naar de voorwaartsen geknald, maar de Rotterdammers kopten vele ballen weg. Een kwartier voor tijd moest Angelo Spanjaart nog een vrije trap van Mike de Graaf in een druk bezet strafschopgebied wegstompen. Vijf minuten later werd Faybian Hertstein prima vrijgespeeld. Waar hij vorige week direct voor het doelpunt koos, probeerde hij nu zijn directe opponent uit te spelen. Helaas mislukte dat. In de 85e minuut veroverde Claudio Santos Silva de bal buiten het strafschopgebied en schoot de bal onder de vallende doelman tegen het net 0 – 2. In de eindfase leverde het opportunistische spel van de gastheren wat dreiging, maar geen gevaar op.

Scheidsrechter B.B. van den Helder floot een voldoende wedstrijd en gaf geel aan Gijs Hebing, Edoardo Saurwalt (Forum Sport) en Tim Oosterwaal, Nick Erkelens (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (62e min. Faybian Hertstein), Daniël van Delft, Claudio Santos Silva, Tim Oosterwaal, Leroy van Bueren

Niet in actie kwamen: Wouter Korteweg, Tom Kuil, Chahine Lobiyed, Massaro Latuheru

Video: Martijn Domburg

1 reactie
  1. Manuel Kumba Samuel Lopes zegt

    Jeroen Lubberding ja, hebben jullie als trio inderdaad een goede wedstrijd geleidt, zoals de laatste tekst aangeeft?

Laat een antwoord achter