Neptunus-Schiebroek gelijk tegen Voorschoten’97 (video)

0

Net als in het vorige treffen hebben beide ploegen de punten weer netjes verdeeld. Was het de thuisploeg die in de eerste helft aanspraak op meer had. Na de rust waren het vooral de gasten die mogelijkheden kregen. Het was een spannend en enerverend treffen tussen twee voetballende elftallen. In een hoog tempo gingen beiden voor de volle winst.

In het eerste kwartier waren veel combinaties op een overvol middenveld waar te nemen. Daarna beging Voorschoten ’97 twee flinke overtredingen. Uit de laatste kwam de vrije trap van Tom Kuil voor de voeten van Sander Duin, die doelman Stephan van der Niet tot een redding dwong. In de rebound kopte Stefan van Diest naast. In de 26e minuut liep Tim Oosterwaal door op een steekbal. De Voorschotense doelman kon hem slechts afstoppen door hem op zijn hoofd te raken. De leidsman wees direct naar de stip. Sander Duin schoot de elf meter keurig in de hoek 1 – 0. Na een half uur kopte Benjamin Beumer voorlangs. Even later moest Angelo Spanjaart een schot van Nicky Guijt weg boksen. Even voor rust kon Tom Kuil na een paar kapbewegingen onvoldoende uithalen.

Direct na de hervatting ging een inzet van Tom Kuil via een verdediger hoekschop. Na vijf minuten werd een vrije trap van dezelfde aanvaller door iedereen gemist en wist de doelman met zijn vingertoppen de bal hoekschop te werken. Rond het uur was een inzet van Paul Hoekstra te zacht om de doelman te verrassen. Daarna brak het laatste half uur aan, waarin Voorschoten ’97 steeds meer het initiatief nam. De Rotterdammers wisten niet van de ruimte te profiteren en liepen regelmatig in de opgezette buitenspelval. Zo moest Angelo Spanjaart in de 66e minuut een inzet van de zeer goed spelende Jim van der Krogt uit de korte bovenhoek halen. Twintig voor tijd kregen de gasten een vrije trap die door aanvoerder Ronnie Verplancke rakelings naast werd geschoten. Even later kwam Voorschoten ’97 toch op gelijke hoogte. Een hoekschop werd in tweede instantie hard en laag voor gegeven. Eloy Wijngaarde probeerde een inzet van Melle Rekvelt weg te werken maar schoot in eigen doel 1 – 1. Enkele minuten voor tijd ontsnapte de thuisclub aan een nederlaag toen eerst een lob van Melle Rekvelt naast ging en daarna een poging van Nicky Guijt voorlangs gleed. In de blessuretijd vloog een inzet van Nicky Erkelens na een hoekschop over het doel.

Ondanks het gelijke spel waren er aan beide zijden ontevreden gezichten te zien.

Scheidsrechter E. van Yren floot een uitstekende wedstrijd en gaf geel aan Hamza Apaydin, Ronnie Verplancke en Benjamin Beumer (allen Voorschoten ’97).

Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (77e min. Chahine Lobiyed), Daniël van Delft, Tom Kuil (77e min Faybian Hertstein), Tim Oosterwaal, Leroy van Bueren

Laat een antwoord achter