KNVB gaat scheidsrechterslijsten anonimiseren

3

Ieder seizoen ontvangen scheidsrechters twee tussenstanden en een eindranglijst. Daarop kunnen zij zien hoe ze ervoor staan met het oog op promotie, handhaving of degradatie. Dit seizoen deelt de KNVB de ranglijsten op een andere manier dan de scheidsrechters gewend zijn.

Voorheen ontving iedereen een ranglijst met daarop de complete tussenstand of eindstand. Met het oog op de privacywetgeving kan de KNVB deze gegevens niet langer op deze wijze delen. Daarom ontvangen scheidsrechters dit seizoen individueel het aantal punten dat (voorlopig) is gehaald en de positie op de ranglijst die daarbij hoort.

Daarnaast ontvangt iedereen een geanonimiseerde tussenstand van de groep waarin hij of zij zit. Daarop kan de scheidsrechter dus zien hoe het puntenaantal zich verhoudt tot de anderen in de groep.

Tussentijdse ranglijsten in februari en april

Zoals in het handboek arbitrage is gecommuniceerd ontvangen officials de tussentijdse ranglijsten in februari en april. De eerste tussenstand wordt gedeeld op woensdag 26 februari. De tweede op woensdag 29 april. De datum waarop de eindranglijst wordt gepubliceerd zal de KNVB later nog communiceren.

Bovenstaande is vanzelfsprekend alleen van toepassing op scheidsrechters die actief zijn in groepen waarin wordt gerapporteerd. Scheidsrechters die worden begeleid en assistent-scheidsrechters ontvangen geen tussenstand.

3 Comments
  1. Niels Van de Wetering zegt

    Jordy Kaptein Jaap van Drunen Ralph Majenburg

  2. Jaap van Drunen zegt

    Ja ja pff moet toch niet gekker worden!

  3. Yusuf Durgunsu zegt

    Je heb gelijk boroer jaap goed bezig is goeroes

Laat een antwoord achter