Gelijkspel bij Vitesse Delft – Sparta (AV)

0

De wedstrijd tussen nummer 3 Vitesse Delft en koploper R.V.&A.V. Sparta is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Voor rust was deze stand al bereikt. Het verschil in punten tussen de R.V.&A.V. Sparta en de concurrentie blijft ongewijzigd.

Voor Vitesse Delft was deze wedstrijd vooraf van groot belang om te proberen iets dichter bij de koploper te komen. In de praktijk van de wedstrijd kwam hier weinig van terecht. De twee teams hielden elkaar gedurende de hele wedstrijd in evenwicht.

Bij R.V.&A.V. Sparta komen de spelers sinds vorige week stuk voor stuk terug van hun blessures. Voor deze wedstrijd had hoofdtrainer Robert Verbeek de beschikking over 18 spelers. Volgend weekend sluiten Jordy van Buren, Job van der Werff en Steven Tuns naar verwachting ook weer aan bij de selectie.

De wedstrijd in Delft kwam in de beginfase langzaam op gang. Beide teams leden veel balverlies waardoor er weinig gevaar ontstond voor de doelen. De weinige gevaarlijke momenten die zo ontstonden in het eerste half uur waren het gevolg van enkele individuele acties.

Zo kopte spits Jip Kegge de bal in de 9e minuut over het doel uit een voorzet vanaf de rechterkant. Het eerste gevaar voor Vitesse Delft kwam uit een hoekschop maar ook deze ging ruim over het doel. De mooiste kans kwam van Wouter van der Werff die de Delftse doelman met een schot van circa 25 meter tot een redding dwong.

Het spel kabbelde zo voort tot de 34e minuut. De verder goed leidende scheidsrechter Blaak zag een strafschop in een van dichtbij tegen de arm van een der Spartanen aangeschoten bal. Vitesse Delft profiteerde ondanks dat Daniel van der Knijff dichtbij in de goede hoek lag, 1-0.

R.V.&A.V. Sparta ging enigszins geïrriteerd door deze strafschop op jacht naar de gelijkmaker. Een minuut na de strafschop was het linksback Danny Abbing die zijn schot buiten bereik van de keeper op de paal zag eindigen. Ook Damien Serrano kreeg een behoorlijke kans die door de doelman werd gepakt.

Een minuut voor rust werd het toch 1-1. De bal kwam via Robin van der Sman bij Wouter van der Werff die in eerste instantie de keeper op zijn weg vond maar vervolgens was hij kansloos tegen de kopbal van Jip Kegge, 1-1. Dit werd ook de ruststand zagen de 50 meegereisde supporters.

Na de rust bleken beide teams opnieuw aan elkaar gewaagd op het middenveld. Aanvallend was het nu van twee kanten redelijk opportunistisch te noemen. Uit een van deze situaties kreeg Robin van der Sman in de 57e minuut de bal maar zijn schot raakte helaas voor Robin de buitenkant van de paal. Een paar minuten later zag Robin zijn schot gekeerd door de keeper.

Aan de andere kant kreeg keeper Daniel van der Knijff tot aan de slotfase weinig te doen. De paar ballen die hij op doel kregen werden door Daniel vakkundig verwerkt. Meestal echter kwam de thuisclub niet door de verdediging van R.V.&A.V. Sparta.

Met inmiddels de ingevallen Silvio van Gelderen, Bart Fiegel en Robin Benningshof op het veld probeerde de Spartanen in de slotfase de drie punten mee naar Rotterdam te nemen. Twee moeilijke ballen werden in de slotfase onbenut gelaten door respectievelijk Benningshof en Fiegel.

Aan de andere kant probeerde Vitesse het in de slotfase met afstandsschoten. Deze bleken voor Daniel geen probleem te zijn. Zo bleef het bij 1-1 en dat is op basis van de hele wedstrijd voor beiden een terecht punt.

Volgende week zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta een thuiswedstrijd. Het Capelse SVS komt dan naar sportpark Nieuw Terbregge. De wedstrijd begint om 14.30 uur en u bent dan uiteraard van harte welkom om R.V.&A.V. Sparta te komen supporten.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Vitesse: Daniel van der Knijf, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Langstraat, Danny Abbing, Arij van Bree, Wouter van der Werff, Damien Serrano (69e Silvio van Gelderen), Steve Kot (84e Robin Benningshof), Jip Kegge (69e Bart Fiegel), Robin van der Sman.

Laat een antwoord achter