Gehavend De Jonge Spartaan onderuit tegen Kogelvangers

0

Het Brabantse VV Kogelvangers kwam zaterdag 8 februari 2020 op bezoek op Sportpark Spartacus. Pim Grootenboer stond bij de thuisclub in de basisopstelling en zijn broers Daan en Mart bij de gasten. Op 26 oktober 2019 verloor De Jonge Spartaan twee punten in Willemstad door een niet meer verwachte gelijkmaker (2-2) in de 95e minuut. Voorafgaand aan de wedstrijd bekleedde VV Kogelvangers de 5e plaats met 22 punten uit 14 wedstrijden en De Jonge Spartaan stond 10e met 16 punten uit 14 wedstrijden. Deze middag was het opnieuw een flinke puzzel voor Hans de Heer en Peter van Dulst een representatief elftal binnen de lijnen te brengen. Naast de geblesseerden Stan Melissant, Gerben van der Weele, Sietse van der Weele, Guido Verweij en Martijn Groenendijk ontbraken deze wedstrijd ook de geschorste Jordy Frank en Jan-Willem van Lente.

Op een druilerig Spartacus floot arbiter Matthijs Klerks rond 14.30 uur voor de aftrap. Uit een vrije trap van Simon Boot raakte Daan Oudhof in de 4e minuut met een achterwaartse kopbal de linkerpaal naast Johan Kroon. In de 10e minuut was er een schitterende pass van achteruit van Tim Driece op de diepgaande aanvoerder Gerben Prins. Deze schoot de bal van grote afstand langs de uitlopende keeper Stan Moerland in het lege doel en zo kwam De Jonge Spartaan al vroeg op voorsprong. Beide ploegen kregen nog wel wat kansjes, maar de thuisclub had zijn zaken goed voor elkaar. De tactische omzetting met Pim Grootenboer als linksback op zijn watervlugge broer Mart werkte in deze fase prima. De Jonge Spartaan speelde best aardig en streed voor elke meter. Dit maakte het voor de gasten lastig om gevaar te stichten.

Foto: Bert Spits

Bekijk hier alle foto’s van deze wedstrijd

Na ruim een half uur zette de goed doorkomende Eric Ruijgers vanaf rechts de bal voor en Marc Peeman kopte de bal vervolgens over de lat. Direct aansluitend was er een ouderwetse scrimmage voor het Spartaanse doel. De bal werd echter in verschillende bedrijven uit het strafschopgebied gewerkt. Een vrije trap van Robert Braber werd eenvoudig door Johan Kroon gepakt. Kort voor rust kreeg de jarige Steven Oosthoek een mooie kans op de 2-0. Hij passeerde Daan Grootenboer met een mooie beweging, maar zijn schot werd gekeerd door Stan Moerland. Zo bereikte de thuisclub toch wel enigszins verrassend de rust met een 1-0 voorsprong. Het matige spel van de gasten ontlokte een oudere Brabantse supporter in de rust de tekst dat de heren beter een sjoelbak konden kopen voor de 2e helft.

In de rust bleek Tim Driece, een van de betere Spartanen, te veel last te hebben van een bovenbeen blessure en zo kwam Koen Vervloed in de ploeg. Michael Sloof zakte een linie en de gasten uit Willemstad zetten aan. De resulteerde al vrij snel in de gelijkmaker. Simon Boot glipte over links langs enkele Spartanen en bracht de bal scherp voor bij de 2e paal. De inglijdende Mart Grootenboer wist hier wel raad mee en maakte zo de 1-1.Kogelvangers ging beter spelen en was de bovenliggende partij. Toch ontstonden er nog enkele kansjes voor De Jonge Spartaan. Michael Sloof schoot van afstand over en een inzet van Steven Oosthoek werd door Daan Grootenboer bijna achter zijn eigen keeper gewerkt. In de 63e minuut vloog de hele bank van Kogelvangers het veld in na buitenspel van Daan Oudhof. Scheidsrechter Klerks maande tot kalmte en het spel kon verder. Spits Marc Peeman kon in de 69e minuut niet verder en Derrick Dubbeld kwam in zijn plaats. Ook dit gaf weer omzettingen.

Enkele minuten later kon ook A-junior Erik Ruijgers niet verder en de 16-jarige debutant Dennis Baars nam zijn plaats in. Of dit allemaal nog niet genoeg was kreeg Wiljan Driece in de 76e minuut een bal vol in zijn gezicht. Misselijk en duizelig moest hij het strijdtoneel verlaten en moest de thuisclub verder met 10 man. Kogelvangers rook zijn kans op de winst. Een schot van Sven Moerland ging naast het Spartaanse doel. Keeper Johan Kroon bracht even later tot 2x toe redding op schoten van Mart Grootenboer en Daan Oudhof. In de voorlaatste speelminuut mocht Kogelvangers tot 2x toe een hoekschop nemen. De laatste over links. Deze hoekschop werd door de mee opgekomen Daan Grootenboer in een mêlee van spelers in de uiterste rechterbovenhoek gekopt en zo ging de volle buit mee naar Brabant. De oudere Kogelvangers supporter hield deze keer wijselijk zijn mond en zal tevreden zijn met de punten, niet met het vertoonde spel.

Door dit resultaat en andere uitslagen zakt De Jonge Spartaan naar de 11e plaats op de ranglijst. Zaterdag 15 februari wacht de lastige uitwedstrijd bij koploper RKSV Halsteren.

Scoreverloop:

10e Gerben Prins 1-0

51e Mart Grootenboer 1-1

90e Daan Grootenboer 1-2

Toeschouwers: 119

Scheidsrechter M. Klerks gaf geel aan Juul Peeman van De Jonge Spartaan en aan Sven Moerland en Nicky Messer van VV Kogelvangers

Opstellingen:

De Jonge Spartaan: Johan Kroon, Erik Ruijgers (75e Dennis Baars), Wiljan Driece, Juul Peeman, Pim Grootenboer, Tim Driece (46e Koen Vervloed), , Gerben Prins, Raoul Verolme, Steven Oosthoek, Marc Peeman (69e Derrick Dubbeld) en Michael Sloof.

Kogelvangers: Stan Moerland, Koen Knook, Jos Knook (86e Youri van Laarhoven), Daan Grootenboer, Simon Boot, Esli de Loof (68e Jelle Knook), Nicky Messer Sven Moerland, Mart Grootenboer, Robert Braber en Daan Oudhof.

Laat een antwoord achter