DVO’32 komt niet langs tiental GHVV’13

0

Vandaag moest aan de marathonweg op een zwaar veld geprobeerd worden om GHVV’13 aan de zegekar te binden. Zaak was natuurlijk de opponent die in de strijd tegen degradatie gewikkeld is niet te onderschatten. Welnu na 90 minuten stond er voor DVO’32 een teleurstellende 1-1 op het scorebord. De gasten koesterden het punt dat aan het einde van de middag niet eens onverdiend te noemen was.

Toegegeven, de thuisploeg had na 45 minuten ruim voor moeten staan. Kansen voor Colin Pleijsier, Tim Kievit die beiden tot 5 maal toe voor GHVV’13 keeper Davey Bouman verschenen hadden de Vlaardingers minimaal 2 a 3 treffers op moeten leveren. Echter in de afwerking niet scherp genoeg  en de reddingen van de GHVV’13 keeper voorkwamen dit. Het werd rond het half uur wel 1-0 door Frank Boer die een assist van Colin Pleijsier binnenschoot. Toen stonden de gasten al met zijn tienen want Evert Jan Schoenmakers werd er door scheidsrechter Ricardo Ditz met rood vanaf gestuurd na het ongeoorloofd stuiten van Tim Kievit. Doorgebroken speler was het oordeel,  een zware sanctie die volgens velen ook met geel had kunnen afgedaan. DVO’32 verzuimde in die fase de tegenstander de beslissende steek toe te brengen, sterker nog uit die ené spaarzame counter scoorde  Ruben Speelpenning zelfs de gelijkmaker 1-1.

Na de thee met 11 tegen 10 wisten de Vlaardingers mede door de harde wind die diverse steekballen pardoes over de Geervlietse achterlijn liet lopen niet het verschil te maken. Vlak na de rust een schot van Walter Zomervrucht net naast en vlak voor tijd een pegel van Floris Keizerwaard gered door de GHVV’13 sluitpost en dat was het dan. Wel 80% balbezit maar geen goals.  GHVV’13 parkeerde de bus en DVO kwam er niet doorheen. Sterker nog GHVV scoorde zelfs de 1-2 uit de counter echter werd de treffer geanuleerd wegens buitenspel. Concluderend hadden de Vlaardingers vandaag wel degelijk de 3 punten binnen bereik maar het gaat toch om de doelpunten , en bij 1-1 geeft de KNVB toch echt maar 1 punt. Je eigen in de voet schieten heet zoiets. GHVV’13 pakt aan het einde van de rit een zwaar verdiend punt want DVO’32 speelde vandaag niet goed. Een gemiste kans.  De volgende opponent is op dinsdagavond 3 Maart de inhaalwedstrijd tegen het Schiedamse HBSS om 20.00 uur aan de marathonweg.  vv.Rhoon uit op zaterdag 7 Maart is de laatste wedstrijd voor de 2e periode. Tot zover het programma dus gegroet en tot de 3e Maart.

Zaterdag 15 Februari 2020  aanvang 14.30 uur     DVO’32-GHVV’13 1-1 (1-1)

Scheidsrechter was Ricardo Ditz uit Den Haag.

Scoreverloop: 30e 1-0 Frank Boer, 35e  1-1 Ruben Speelpenning.

Opstelling DVO’32: Ruben Verboon,Frank Boer (71e Emre Cetin), Atakan Karacoskun (c.), Jan Jaap van den Berg, Pieter van der Veen, Wesley de Heij (45e Nick Rutten), Ruud Durinck (45e Walter Zomervrucht), Robin den Breems, Floris Keizerwaard, Colin Pleijsier, Tim Kievit.

Met 10 man houdt GHVV’13 DVO’32 op 1 – 1 

Door Rene Reek

Met de wind van doel naar doel was het toch lastig voetballen voor beide ploegen. 

DVO’32 kon de periode pakken als ze zouden winnen maar GHVV’13 moest ook winnen om van de onderste 3 plaatsen weg te komen. 

De eerste 24 minuten waren echt voor DVO’32 die maar liefst 5 100% kansen verwierf maar telkens stond Davey Bouman op zijn post en hield GHVV’13 op 0 – 0 . 

In minuut 24 een sprint duel met de spits van DVO  en Evert Jan Schoenmakers beide trokken aan elkaar maar de spits was iets slimmer en ging liggen ….. Scheidsrechter floot en toonde een rode kaart voor de verbouwereerde Evert Jan . Langs de lijn waren we  het er met z’n allen over eens … Te zwaar … Geel had op zijn plaats kunnen zijn. 

Even zoeken naar de juiste opstelling maar konden niet voorkomen dat DVO’32 in de 30e minuut ( terecht ) op voorsprong kwam. 

GHVV’13 liet zich niet van de mat vegen en liet zich toch gelden en 5 minuten later lag de gelijkmaker achter de doelman van DVO’32 door Ruben Speelpenning.

De thuisploeg bleef de boven liggende partij en met wat kunst en vliegwerk aan de kant van GHVV’13 bleef het tot aan de rust 0 – 0 .

Voor de mannen van GHVV’13 zou het dus een zware 2e helft worden ook al omdat DVO’32 de wind in de rug had . Dit zou geen voordeel op leveren in de 2e helft . 

Kleine omzettingen in de rust en wachten wat DVO’32 zou doen . De eerste 20 minuten waren stormachtig maar met 1 schot op het doel was het zeer karig wat de thuisploeg voor schotelde. Langzaam kreeg GHVV’13 meer grip op de wedstrijd en ondanks met een man minder bleef de ploeg voetballen. 

Een heel compact spelend GHVV’13 kwam er naar gelang de 2e helft vorderde steeds meer kansen om stiekem nog 3 punten weg te halen. DVO’32 creëerde geen kansen meer en bleven de bezoekers makkelijk overeind.

In 1 van de aanvallen van GHVV’13 scoorde Brian van Dam de 1 – 2 maar de vlag van de grensrechter ging omhoog en werd deze afgekeurd . Scheidsrechter zei na afloop dat niet de maker buitenspel stond maar de man die mee liep en hij vond dat hinderlijk . Dus bleef het 1 – 1 . 

DVO’32 kreeg nog 1 kans en dat was vlak voor tijd. Een hard schot naar de 1e paal werd door uitblinker Dave Bouman in 2e instantie klem gepakt. 

Het bleef dus bij 1 – 1 en een groot compliment naar de ploeg hoe zij hebben gestreden vandaag want je speelt toch een uur lang met een man minder. Zo door gaan en een langer verblijf in de 3e klasse zit er aan te komen. 

Volgende week een inhaal wedstrijd tegen VDL aan de Toldijk in Geervliet om 14.30 uur .

Foto: Ruben Zegers

Laat een antwoord achter