De Jonge Spartaan stunt met overwinning bij koploper

0

Zaterdag 15 februari 2020 speelde De Jonge Spartaan de 16e competitiewedstrijd van het seizoen. De reis bracht het team van Hans de Heer en Peter van Dulst deze keer in Halsteren, waar koploper RKSV Halsteren deze middag de tegenstander was. Met liefst 38 punten uit 15 wedstrijden was en is dit team de fiere koploper in de 3e klasse B van Zuid 1. Eerder dit seizoen (zaterdag 5 oktober 2019) was Halsteren met 1-4 te sterk op Spartacus. Spits Mike de Nijs scoorde toen 2x en Roy van Gils en Twan van Mechelen ieder 1x. Pim Grootenboer wist de Spartaanse treffer te produceren. De laatste weken speelt Halsteren wat op de automatische piloot en weet zijn wedstrijden redelijk eenvoudig te winnen. De Jonge Spartaan wisselt pieken en dalen af en kan de punten zeer goed gebruiken. Zaterdag 8 februari won VV Kogelvangers in de slotminuut van tien Spartanen. Alles was tegen kon zitten zat deze middag tegen, ook dat is voetbal.

Scheidsrechter Jan IJpelaar liet iets na drie uur aftrappen. De Jonge Spartaan liet vanaf het begin direct zien zich niet de kaas van het brood te laten eten en streed voor elke meter. Het veld maakte goed voetbal eigenlijk onmogelijk en er stond een venijnige wind schuin over het veld. Ook voor deze wedstrijd waren weer veel Spartanen naar Brabant afgereisd. De thuisclub was in de beginfase de bovenliggende partij, maar echt gevaarlijk werd het niet. De Spartaanse defensie Met Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Juul Peeman en Jordy Frank stond steeds goed geposteerd. Daarbij werden ze geassisteerd door de kort op de verdediging goed spelende Raoul Verolme. Ontstond er een mogelijkheid, dan was er altijd nog de dit seizoen sterk keepende 20-jarige doelman Johan Kroon.

Routinier Ernest Jess kreeg ik de 16e minuut geel na een overtreding op Steven Oosthoek. Een overtreding van Tim Driece op Marwan Achahbar werd even later ook met geel bestraft. Toch was en werd het duel niet onsportief. Pas na een half uur kropen de gasten wat uit hun schulp. Een schot van Jordy Frank was echter een prooi voor de 43-jarige doelman Ronald van Leeuwen. Na een voorzet van Michael Sloof strandde Pim Grootenboer ook op deze keeper. Een mooie combinatie tussen Koen Vervloed en Steven Oosthoek belandde bij Michael Sloof. Ook zijn schot leverde geen treffer op. Aanvoerder Gerben Prins kreeg nog geel wegens aanmerkingen op de leiding. Zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Ook in de 2e helft liet De Jonge Spartaan zien niets weg te willen geven en als team te willen strijden voor een goed resultaat. In de 52e minuut bereikte een voorzet van Pim Grootenboer Steven Oosthoek. Deze bedacht zich geen moment en schoot overtuigend de 0-1 binnen. Vijf minuten later was het opnieuw raak, een voorzet van Tim Driece bereikte Steven Oosthoek en deze haalde opnieuw de trekker over. Zo stond De Jonge Spartaan binnen het uur riant met 0-2 aan de leiding tegen de koploper. De gastheren namen steeds meer risico’s en speelden vol op de aanval. Dit leverde veel counterkansen op voor De Jonge Spartaan. Mede omdat de bal niet werd afgespeeld, of het vizier niet scherp genoeg stond, liep de score niet verder op. In de 70e minuut voorkwam Johan Kroon met een uitstekende redding dat Halsteren uit een hoekschop de aansluitingstreffer kon produceren. In de slotfase ontspon zich een enerverend en ook bijzonder spannend schouwspel. Scheidsrechter IJpelaar trok liefst 10 minuten bij, maar de Jonge Spartaan bleef keurig op de been en boekte zo een zeer knappe zege.

Door deze zege en andere uitslagen in de poule verschaft het team zich wat lucht in de degradatiezone. Gelet op het vertoonde spel en vooral de inzet en teamgeest moeten positieve resultaten tegen op papier mindere tegenstander zeker tot de mogelijkheden behoren. Zaterdag 7 maart verschijnt VV Prinsenland op Spartacus. Eerst wordt er achter geoefend en wel tegen koploper in de 4e klasse SPS Poortvliet. Vervolgens 29 februari in en tegen 3e klasser Zuidland.

Scoreverloop:

52e Steven Oosthoek 0-1

57e Steven Oosthoek 0-2

Toeschouwers 118

Scheidsrechter IJpelaar gaf geel aan Ernest Jess en Marwan Achahbar van RKSV Halsteren en aan Gerben Prins en Tim Driece van De Jonge Spartaan

Opstellingen:

RKSV Halsteren;

Ronald van Leeuwen, Ernest Jess, Robin Hansler, Stijn Barendse, Paolo Fortunati, Thom Luyks, Marwan Achahbar (75e Ad van der Meer), Steven van der Spek, Twan van Mechelen, Mike de Nijs en Roy van Gils

De Jonge Spartaan;

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente, Juul Peeman, Jordy Frank, Raoul Verolme, Gerben Prins (88e Norman Leune), Tim Driece, Steven Oosthoek, Koen Vervloed (81e Dion Smit) en Michael Sloof (73e Derrick Dubbeld)

Laat een antwoord achter