Capelle in blessuretijd naar gelijkspel tegen DUNO

0

Net als vorige week sleepte Capelle een gelijkspel uit het vuur. Het was tot de 91e minuut aanvallend slecht, maar opportunistisch spel zorgde toch nog voor één punt.

In de eerste helft kwam Capelle maar één keer in de buurt van het doel van DUNO, toen in de 9e minuut Eric Jansen een hard schot afvuurde, dat door keeper Patrick ter Mate tot corner werd verwerkt. DUNO schiep ook weinig kansen, maar waren wel gevaarlijker. In de 15e minuut kreeg Andreas Dusink de mogelijkheid de score te openen, maar zijn schot ging net over het doel. De beste kans was er voor Koen Huntelaar, die in de 34e minuut met een kopbal de lat raakte. Verder gebeurde er in de eerste helft niets opwindends.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor de thuisclub. Jean-Willy Mapenga ging alleen op keeper Michael de Leeuw af, die uitstekend ingreep. Toch kwam de voorsprong voor de thuisclub er. Na een vrije trap belandde de afgeslagen bal voor de voeten van Giovanni Scharrenberg. Vanaf 35 meter haalde hij uit. De bal werd van richting veranderd via de bovenarm Koen Huntelaar, waardoor de bal buiten bereik van Michael de Leeuw in het doel verdween. Ondanks protesten keurde scheidsrechter Reinoud Weiland de goal goed. Capelle moest op jacht naar de gelijkmaker, maar slordige passing voorkwam een goede aanval. In de 68e minuut weer een kans voor DUNO.

Nu ging Roy Talsma alleen op het doel af, maar wist niet te scoren. Dat was de laatste kans voor de thuisclub. Met extra aanvallers Joseph Gonçalves en Marvin van der Made gooide trainer Ton van Bremen alles op de aanval. In de 75e minuut kon Justin van Mullem een voorzet net niet verzilveren. In de 88e minuut was Jami Jaliens in kansrijke positie. Hij werd omver getrokken, maar er volgde geen fluitsignaal. Toen brak de extra tijd aan. In de eerste minuut daarvan raakte Justin van Mullem in moeilijke positie de paal, maar één minuut later was het toch raak. Bij een scrimmage in het strafschopgebied kwam de bal voor de voeten van Leon Krznaric, die van dichtbij scoorde. Net als vorige week was Capelle blij met het uiteindelijke gelijkspel, maar daardoor blijft het wel in de bedreigde zone staan. Volgende week het thuisduel tegen hekkensluiter Achilles’29 en die wedstrijd moet coûte que coûte gewonnen worden.

Er waren gele kaarten voor Leon Krznaric, Boris Letterie, Jami Jaliens, Rutger de Bos en Eric Jansen van Capelle en voor Andreas Dusink, Bart van Brakel en Jean-Willy Mapenga van DUNO.

Capelle: Michael de Leeuw, Anass el Boutchataoui, Lars van der Wijngaard, Leon Krznaric, Boris Letterie, Jami Jaliens, Rutger de Bos, Jerry Scholman (66 Joseph Gonçalves), Eric Jansen (70 Marvin van der Made), Justin van Mullem, Kevin van la Parra.

Laat een antwoord achter