Bischop: ‘Ik zou mij druk maken om het naderende afscheid van Steven Berghuis’ (audio)

12

Dick Advocaat is bezig aan een imposante reeks bij Feyenoord met elf wedstrijden zonder nederlaag in de competitie. Met de 4-3 overwinning tegen PEC Zwolle liet Advocaat alweer de negende overwinning in de eredivisie noteren.

In de wekelijkse voetbalpodcast van de sportredactie van Rijnmond blikken we terug op de afgelopen speelronde in de eredivisie. “Heel vaak werkt het niet, een nieuwe trainer, maar de komst van Advocaat bij Feyenoord maakt een significant verschil”, zegt Sinclair Bischop. “Nou, het is heel simpel. Advocaat laat Feyenoord naar de mogelijkheden voetballen en Stam liet Feyenoord naar de onmogelijkheden spelen”, voegt Ruud van Os toe.

‘We moeten Bozenik niet meteen op een voetstuk plaatsen’

Jorgensen kon niet spelen vanwege een teenblessure. Zijn vervanger Sinisterra viel ook geblesseerd uit en daarom kreeg Robert Bozenik de kans zich te bewijzen. De 21-jarige Slowaak ontpopte zich tot held door de winnende goal te maken. “We moeten wel oppassen dat we Bozenik niet meteen op een voetstuk zetten”, zegt Van Os.

‘Ik zou me zorgen maken om een eventueel vertrek van Berghuis’

Ook uitblinker Steven Berghuis komt uitgebreid ter sprake. “Hij nam zijn ploeg bij de hand toen ze het moeilijk hadden”, merkt Bischop op. Ook ziet Van Os dat zijn gedrag enorm verbeterd is. “Daarom denk ik dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in de Kuip. Als hij naar het EK gaat, is hij waarschijnlijk geen basisspeler. Dan is hij wel international. Spartak Moskou zou nu geïnteresseerd zijn. Ik zou me als Feyenoord toch druk gaan maken over het naderende vertrek van Berghuis.” Bischop verwacht dat de aanvoerder Feyenoord een slordige vijftien miljoen euro gaat opleveren als hij vertrekt.

Beluister hierboven de volledige podcast waarin ook de verrichtingen van Sparta, Excelsior en FC Dordrecht uitgebreid aan bod komen. Je hoort sportverslaggevers Ruud van Os, Sinclair Bischop en Jan Jaap Pruysen onder leiding van presentator Peter van Drunen.

12 Comments
 1. Roger Van de Laarschot zegt

  Tuurlijk, Feyenoord heeft weer een uitblinker en dan moet ie volgens de media weer weg. Jammer Bischop, sowieso tot eind van het seizoen in Rotterdam, dat hij er nog maar een paar in mag schieten, worden we alsnog kampioen :p :p :p

 2. Ron Engelmoer zegt

  Maak me liever druk over jou vertrek bisschop nog een paar maanden

 3. Ron Van Loon zegt

  Maar dan wel meer als 15 miljoen ..

 4. Nico Mos zegt

  Ach gokken en gokken echte inside details ontbreekt bij Rijnmond , jammer

 5. Simon Molenaar zegt

  Daar gaan we weer. Wacht tot er iets speelt.

 6. Jessica Vreman zegt

  Nick

 7. Bert Spits zegt

  Laat hem zoveel verdienen dat hij blijft..

 8. Corrie Snel zegt

  Nou ik maak me helemaal niet druk
  Wat een verhaaltjes allemaal
  Tjonge jonge

 9. Gem Verstralen zegt

  35 milj

 10. Gerard van Hove zegt

  Nee hoor. Cashen.
  En je scouing op orde hebben.

 11. Jenneke Visser zegt

  Hoop het niet

 12. Marco van Distel zegt

  Ach vrij normaal toch, spelers komen, spelers gaan, zijn gewoon passanten.

Laat een antwoord achter