WFB wint derby van Flakkee

0

Op zaterdag 25 januari stond de eerste wedstijd na de winterstop op het programma. Flakkee kwam op bezoek en zij hadden op dat moment 2 punten meer dan WFB. Om 14.30 uur floot scheidsrechter Oudenaarden uit Barendrecht voor het begin van de wedstrijd.

WFB schoot uit de startblokken en kreeg na een combinatie tussen Rowan Breen en Simon Bremer direct de eerste kans van de wedstrijd, maar er zat nog net een been van een verdediger van Flakkee tussen de bal om een treffer van Bremer te voorkomen. Bij een volgende aanval van WFB werd een voorzet van Sjors de Bakker weggewerkt door een verdediger. Een kopbal van den Hengst uit een vrije trap ging naast het doel van WFB. Na een goede voorzet van Rowan Breen kon Gijsbert van Estrik de bal net niet in de goede richting koppen. De bal kwam in bezit van Matthijs Blonk en hij schoot de bal na een paar mooie dribbels snoeihard tegen de paal. Een doelpoging van Mels de Blok ging voorlangs. Na een goede pass van Lars van Lenten verdiende Simon Bremer een corner. Deze corner werd uitverdedigd door Flakkee en er volgde een snelle counter via Mels de Blok. Zijn voorzet kon worden onderschept door de verdediging van WFB. Keeper Vinke had een prima redding in huis na een schot van Matthijs Blonk. Martijn van Wijk schoot de bal uit de rebound net naast.

Na een goede aanval kwam de bal via Simon Bremer de bal bij Sjors de Bakker. Zijn poging met de buitenkant van de schoen mislukte. Na een half uur spelen mocht WFB 4 corners achter elkaar nemen en lukte het Flakkee om met kunst en vliegwerk een treffer te voorkomen. Flakkee werd nog een keer gevaarlijk toen een voorzet werd gemist door een verdediger van WFB, maar de bal rolde uiteindelijk over de achterlijn. Na een prachtige diepe bal van Martijn van Wijk liep Simon Bremer op het juiste de ruimte in en kon hij alleen op keeper Vinke afgaan. De keeper van Flakkee kon Bremer alleen ten koste van een overtreding afstoppen en wees scheidsrechter Oudenaarden naar de stip. Simon Bremer ontfermde zich zelf over de pingel en schoot deze onberispelijk binnen. Direct na de1 – 0 kwam Simon Bremer wederom vrij voor keeper Vinke te staan, maar nu was het de keeper die als winnaar uit de strijd kwam. WFB kreeg nog een kans toen Simon Bremer de bal slim liet lopen en Stefan Nagtegaal hierdoor in kansrijke positie kwam. Het lukte hem niet om deze kans af te ronden en werd de ruststand bereikt met een 1 – 0 voorsprong voor WFB. WFB speelde goed en het kon zich eigenlijk alleen maar verwijten dat de score niet hoger was opgelopen. De verdediging had nauwelijks iets weggegeven. Dus een meer dan terechte voorsprong.

Direct na het beginsignaal van de tweede helft mocht Joeri Melissant aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Rowan Breen. Zijn vizier stond echter iets te hoog. Eduard van Dam kwam attent uit zijn doel na een lange bal van Flakkee. Matthijs Blonk probeerde een corner direct binnen te leggen, maar de bal scheerde net over de lat. Flakkee ondernam ook een doelpoging uit een vrije trap en de bal ging over het doel van WFB. Een schot van Rowan Breen verdween ook naast het doel. Na een goede pass van Stefan Nagtegaal op Sjors de Bakker wilde deze de vrijstaande Simon Bremer aanspelen, maar een verdediger van Flakkee wist deze bal net te onderscheppen. In de 68e minuut werd Simon Bremer door een verdediger van Flakkee onderuit gehaald in het strafschopgebied en kon scheidsrechter Oudenaaarden niets anders doen dan de bal voor de 2e keer deze middag op de stip te leggen. Weer was het Simon Bremer die de bal onhoudbaar achter keeper Vinke schoot en de 2 – 0 op het scorebord bracht. 3 minuten later was Matthijs Blonk heel attent na een voorzet van Sjors de Bakker die onderschept leek te worden. Blonk veroverde de bal en schoot de 3 – 0 binnen. Stan van Lenten werd weggestuurd over de rechterkant en hij speelde de bal op het laatste moment net iets te ver voor hem uit, waardoor zijn schot naast het doel belandde. Flakkee werd nog een keer gevaarlijk toen Jarno Osseweijer de bal uit een voorzet over kopte. Het slotakkoord was voor WFB. Rowan Breen maakte de 4 – 0 met een bekeken schuiver na een vlotte aanval.

Na precies 90 minuten spelen floot de uitstekend leidende scheidsrechter Oudenaarden voor het einde van de wedstrijd. WFB had een prima wedstrijd op de mat gelegd. Het speelde prima voetbal, scoorde mooie goals en gaf bijna niets weg. Als de ploeg deze vorm vast kan houden, kan het nog een mooie tweede seizoenshelft worden voor WFB.

WFB: Eduard van Dam, Stefan Nagtegaal, Martijn van Wijk, Erik Tanis, Joeri Melissant, Gijsbert van Estrik, Lars van Lenten (Niels Breen), Matthijs Blonk (Stan van Lenten), Simon Bremer, Sjors de Bakker, Rowan Breen

Laat een antwoord achter