sv Charlois (za) start goed uit de winterstop

0

Na de winterstop is het altijd afwachten hoe sv Charlois (za) de winterstop heeft doorstaan. Bovendien moest sv Charlois (za) het opnemen tegen SVS, dat de laatste drie wedstrijden had gewonnen en Charlois, dat de minst gepasseerde verdediging heeft.

In de oefenperiode was er een positieve en negatieve uitslag, zodat er niet geconcludeerd was hoe de vorm zou zijn. Op het complex van SVS moest sv Charlois dus aan ‘de bak’ en tot de 15e minuut bleek, dat beide teams tegen elkaar waren opgewassen. Charlois was optisch iets beter en speelde vooral gevarieerder. Dat bleek ook uit de opzet van de aanval toen Anthony Louter de bal op maat voor het doel bracht, maar een fabuleuze redding van keeper Bart de Keijzer hield de brilstand aan.

Ook in het vervolg van de wedstrijd zag De Keijzer vaak kans de aanvallers van Charlois de baas te blijven. Na het eerste kwartier was de aanval van Charlois namelijk regelmatig door de snelheid van de aanvallers gevaarlijk voor het doel van SVS gekomen. Het maakte niet uit van welke kant de aanval werd opgezet, maar in de 29e minuut was er weer een versnelling op rechts met een voorzet op maat, die door Jairzinho Balrak panklaar voor de voeten van Djensley Arkhurst werd gelegd en wist hij de stand op 0-1 te brengen. Doelman Lorenzo van Trijp van Charlois had niet veel te doen, maar op de momenten dat het nodig was, stond hij op de juiste plaats. In de 45e minuut was een gevaarlijke aanval van SVS een mogelijkheid de stand op gelijke hoogte te brengen, maar hij wist zowel zijn broekje als zijn doel schoon te houden.

Na de rust waren de intenties van SVS duidelijk. De rechter aanvaller was te vergelijken met de snelheid van de Thalys, maar zijn teamgenoten van SVS hadden niet op deze snelheid gerekend, zodat zijn inzet niet werd beloond en rustig door Van Trijp werd verwerkt. Hiermee leek het kruit verschoten. De aanvallen van Charlois werden talrijker en vooral gevaarlijker, zoals in de 53e minuut. Vanuit de verdediging werd de aanval via vele schijven opgezet en werd beheerst afgemaakt door Giliomar Leona.

Het verzet leek niet alleen gebroken, maar bleek ook. Nu maakte Giliomar niet alleen gebruik van zijn snelheid, maar zag ook Balrak vrij staan en 0-3 te scoren. Gelukkig bleek ook invaller Ibo Ozbilek het scoren niet verleerd en hij wist de stand op 0-4 te brengen. Over de gehele wedstrijd gezien had Charlois door de geconcentreerd spelende verdediging en rustig en bedacht opererend middenveld duidelijk de overhand, zodat wij kunnen spreken van een verdiende overwinning.

 

Laat een antwoord achter