Strijen boekt belangrijke overwinning op de Zwerver

0

Door met het hele elftal van de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd en vol inzet te strijden heeft de Strijense Technische Unie – equipe via een 2-1 overwinning de belangrijke slag tegen concurrent de Zwerver uit Kinderdijk gewonnen, waardoor het weer aansluiting krijgt met de eveneens 16 punten tellende NSVV en CWO, terwijl de Zwerver op 4 punten achterstand is gezet  in de strijd om de onderste plaatsen.

Een hechte defensie zorgde ervoor dat de gevaarlijke spitsen Glenn Weijts en Guido Luiten geen schade konden aanrichten en wisten zij zelfs in de 25e minuut op voorsprong te komen; na voorbereidend werk van Karam Bensedjed wist Colin van den Berg de Kinderdijkse keeper Bas Bijkerk te verschalken.

Strijen leek met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar in de 45e minuut kwam de Zwerver uit het niets op gelijke hoogte; een lange voorzet kwam verrassend bij Glenn Weijts die met een simpele voetbeweging de gelijkmaker aantekende.

 

In de rust bleek scheidsrechter Ralph Majenburg dusdanig last te hebben van een blessure dat hij niet verder kon met de leiding van de wedstrijd; de als waarnemer aanwezige scheidsrechter Hans Spaans kon de wedstrijd verder leiden.

Strijen nam gelijk de touwtjes in handen en kregen zij enkele opgelegde kansen om weer op voorsprong te komen. Het had echter de hulp nodig van de Zwerver – verdediger Mathijs Vermaat om op voorsprong te komen; een voorzet van Brian Monster onderschepte hij met een kopbal richting zijn keeper Bas Bijkerk, die echter zijn doel uitkwam om de voorzet te onderscheppen en de bal in het lege doel zag verdwijnen. Met snelle aanvallen nam Strijen de veste van de Zwerver onder vuur, maar de afwerking van Colin van den Berg, Sjoerd van der Pers en kilometervreter Glenn Mulder was onzorgvuldig, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef en Strijen geluk had dat een inzet op de binnenkant van de paal belandde, waarna de heersende keeper Natoe dos Santos de bal voor een aanstormende aanvaller wist te veroveren.

 

Strijen boekte een belangrijke driepunter, maar zal de tweede competitiehelft nog vol aan de bak moeten aangezien in de tweede klasse D de meeste ploegen aan elkaar gewaagd zijn en er wekelijks verrassingen zijn.

A.s. zaterdag staat een bezoek aan de koploper Sparta-AV op het programma. De aanvang op Nieuw-Terbregge is om 14.30 uur.  

Laat een antwoord achter