Spijkenisse nipt langs Nieuwerkerk

0

Spijkenisse boekte door een 0-1 overwinning op Nieuwerkerk de eerste winst in het nieuwe kalenderjaar. De mannen van de scheidende trainer Peter Wubben gingen wel erg kwistig met de kansen om, waardoor de tegenstander uit de derde klasse met serieuze aspiraties voor de tweede klasse een afstraffing bespaard bleef.

Mogelijkheden

Dotten van kansen werden er gecreëerd maar jammerlijk gemist. Spijkenisse speelde zeer verzorgd, met enthousiasme, maar was slordig, bijna laconiek in de afwerking. Felino Jardim, Daan Bourgonje, Sander Barragan, Michael van Dommelen, Ryan Purvis, Mark Schenk hadden allen de openingstreffer op de schoen, maar haalden de trekker niet over. Youri Verschoor kwam nog het dichtste bij de openingstreffer, maar jaste in de 22ste minuut de bal tegen de lat.

Nieuwerkerk zette daar slechts één wapenfeit tegenover maar Wayn van den Burg moest zijn meerdere erkennen in doelman Michael Termijn. De lang verwachte ontsnapping diende zich aan in de 69 ste minuut. De ingevallen William Darjij werd fraai vrijgespeeld en de spits omspeelde behendig de doelman van de gastheer. De dik verdiende winst bezegelde het bestaan van een dag van het gezelschapsspel.

Nieuwerkerk-Spijkenisse 0:1 (0-0). 69′ William Darjij 0-1.

Spijkenisse: Michael Termijn, Demi Gosepa, Anthony Bentem, Justin Tromp, Youri Verschoor (46′ Yassire Hamdani), Daan Bourgonje, Sander Barragan (46′ Robert Michilsen), Mark Schenk, Ryan Purvis (62′ Adam el Fazazi), Michael van Dommelen (62′ William Darjij), Felino Jardim (62′ Chereau Chobin).

Laat een antwoord achter